Sabiedrība

SOĻANKAS RECEPTE

Jauns.lv

SOĻANKAS RECEPTE...

•    500 grami liellopu gaļas

•    200 grami cīsiņu

•    150 grami vistas gaļas bez kauliem

•    3 vidēja izmēra kartupeļi

•    Melnās olīvas

•    2 vidēja lieluma marinēti gurķi

•    Oregano, ķiploks, sāls, pipari, lauru lapas, pētersīļi

Pagatavošana

Liellopu gaļu un vistu liekam atsevišķos katlos un vāram līdz gatavs. Sagriežam cīsiņus smalkos gabaliņos, sagriežam kartupeļus, tomātus, gurķus, papriku, burkānu un sīpolu. Visus dārzeņus, izņemot kartupeļus, cepam pannā kopā ar sviestu un vēlāk pārceļam pannas saturu katlā ar liellopu gaļu.

Kad vistas gaļa ir gatava, arī to nedaudz apcepam pannā ar sviestu un pievienojam liellopu gaļas buljonam. Tālāk pievienojam garšvielas, visu samaisām un pievienojam kartupeļus ar cīsiņiem. Kad kartupeļi ir gatavi, pievienojam pāris olīvas, marinētos gurķus un katrai porcijai pievienojam divas citrona šķēlītes, kas piešķirs zupai nedaudz skābenu garšu.