2010. gada 20. marts, 18:02

Ušakovs: Rīgas pašvaldība nodrošinās ielu uzturēšanu un bedrīšu lāpīšanu

Jauns.lv

Rīgas pašvaldība ir nodrošinājusi un arī turpmāk nodrošinās pilsētas ielu uzturēšanu, tostarp arī bedru lāpīšanu, apgalvo Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

"Šim mērķim šogad, par spīti smagajai finansiālajai situācijai, ir paredzēti gandrīz divi miljoni latu, un tas varētu būt pietiekami normālai ielu uzturēšanai," pieļāva mērs. "Nav pamata prognozēt, ka ielu kopējais stāvoklis pilsētā būtiski pasliktināsies."

LETA jau ziņoja, ka Augstākās tiesas Senāts atstājis spēkā Rīgas apgabaltiesas spriedumu, ar kuru no Rīgas domes par labu apdrošināšanas AS "BTA" piedzīti 88 latu zaudējumi, ko kompānija savulaik kā apdrošināšanas gadījuma kompensāciju bijusi spiesta samaksāt automašīnas īpašniekam, kurš pirms dažiem gadiem iebraucis bedrē Granīta ielā, Rīgā.

"Tiesas spriedums ir jāpilda, un Rīgas dome to pildīs. Tomēr tas ir vienīgais šāda veida spriedums, un nav informācijas par to, ka tiesvedībā būtu vēl kāda šāda veida prasība," norādīja Ušakovs.

Rīgā ielu teritorijā bedrīšu remontu veic ielu uzturēšanas uzņēmumi - PS "CP Serviss", SIA "Roadex" un AS "Ceļu pārvalde". Uz tiltiem bedrīšu remontu veic tiltu uzturēšanas uzņēmums SIA "Rīgas tilti".

LETA