Zanders: kas notiek ar “Vienotības” paplašināšanos?
2010. gada 8. aprīlis, 08:27

Zanders: kas notiek ar “Vienotības” paplašināšanos?

Jauns.lv

Pretēji publiskajā telpā izskanējušiem faktiem attiecības starp politisko apvienību “Vienotība” un partiju “Visu Latvijai!” veidojas pietiekoši konstruktīvi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc mūsu rīcībā esošās informācijas, “Vienotība” savā sarakstā labprāt redzētu „VL” biedru (bijušo tēvzemieti) Eināru Cilinski, kurš pazīstams kā godīgs un arī pieredzējis politiķis (bijis deputāts gan parlamentā gan Rīgas domē, šobrīd vides ministra padomnieks). Jāpiezīmē arī, ka – kas neparasti Latvijas politiskajai videi – paši „VL” vadītāji nestāda personīgās intereses pirmajā vietā, respektīvi, neuzstāda par noteikumu tieši konkrētu personu iekļaušanu listē (piemēram, neoficiāla informācija liecina, ka, ja vien tas nāktu par labu „VL”, sev vietu neprasītu viens no „VL” līderiem, Imants Parādnieks).

Cik var noprast, tad „VL” un “Vienotības” tuvināšanās procesā ieturētā pauze vairāk saistīta ar to, ka 15.aprīlī uz kongresu sanāk TB/LNNK – tiek gaidīts, kādu lēmumu par iespējamās sadarbības formām (ar „VL” vai “Vienotību”) pieņems šis politiskais spēks.

Māris Zanders/Foto:LETA