Bankas Latvijā, iespējams, aplaupījuši lietuvieši
112
2010. gada 20. aprīlis, 08:16

Bankas Latvijā, iespējams, aplaupījuši lietuvieši

Jauns.lv

Pēdējā mēneša laikā Rīgā aplaupītas jau trīs bankas, visas laupīšanas notikušas pēc viena scenārija - bruņoti vīrieši ieskrējuši bankā, sāka šaut un savāca naudu.

Tas viss turpinājās piecas minūtes. Viena no policijas versijām - laupīšanas veikuši "vieslaupītāji", iespējams, no Lietuvas, - informē laikraksts "Telegraf". Rīgas reģiona kriminālpolicijas priekšnieka vietnieks Andris Stūrainis ne noliedz, ne apstiprina šādu iespēju, policija "strādā pie vairākām versijām".

VP priekšnieks ģenerālis Valdis Voins šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja, ka "ir pamatotas cerības, ka izdosies atklāt šo noziegumu, iespējamo personu loks jau ir apzināts".

Policija norāda, ka visas šīs pēdējā laupīšanas bijušas ļoti rūpīgi izplānotas, laupītāji nav minstinājušies - rīkojušies ātri un profesionāli, pāris minūtēs ieroču aizsegā savāca naudu un devās prom.

15.aprīlī notikušajā "DnB Nord" bankas filiāles Rīgā, Lielirbes ielā 17a, laupīšanā laupītāji atstājuši lietisko pierādījumus, kas arī ļāvis secināt, ka viņi nav vietējie. Laupītāji braukuši ar automašīnu "Audi", kas jau sen noņemta no uzskaites. To viņi pametuši pavisam netālu no bankas, bet paši pārsēdušies citā mašīnā.

Kā informē laikraksts, tik rūpīga plānošana esot raksturīga Kauņas kriminālajam grupējumam. Viņi nekautrējas izmantot ieroci, darbojas ne tikai Lietuvā, bet visā Eiropā.

Lietuviešu grupējumi radot problēmas visā Eiropas Savienībā, viņi nodarbojas ar kontrabandu, mašīnu aizdzīšanām, zādzībām, laupīšanām, narkotiku tirdzniecību un prostitūciju. Viņi ir teicami bruņoti, nodarbojas ar ieroču masveida piegādi.

Līdz šim Latvijā lietuvieši specializējās tikai automašīnu aizdzīšanā un sintētisko narkotiku piegādē.

Jau ziņots, ka 15.aprīļa pēcpusdienā Rīgā, Lielirbes ielā, trīs maskās tērpti vīrieši, piedraudot ar šaujamieročiem līdzīgiem priekšmetiem, aplaupījuši "DnB Nord" bankas filiāli. Vīrieši maskās bankas darbiniekiem piedraudējuši ar šaujamierocim līdzīgiem priekšmetiem, izšāvuši un nolaupījuši naudu.

16.aprīlī ap plkst.14 Rīgā, Mārupes ielā, mēneša laikā atkārtoti aplaupīta AS "PrivatBank" filiāle. Bankas filiālē iegāja vīrietis, kurš, izšaujot no ieroča gaisā, pieprasīja naudu.

Pirmo reizi šīs bankas filiāle tika aplaupīta 15.martā. Pēc sākotnējās informācijas, toreiz uzbrucējs nolaupīja aptuveni 3000 latu.

LETA