Nez vai ir kāda saikne starp paģiru novēršanu un rūpēm par zarnu labo mikrofloru, bet skābētie kāposti un gurķi (skābēti, ne marinēti!) ir ideāls labo baktēriju pavairošanas produkts. Derēs arī retāk sastopami skābējumi kā kāļi, bietes, plūmes. Vienīgais nosacījums – tiem jābūt dabiski skābētiem un nepasterizētiem. Tas pats attiecas uz tādiem fermentētiem piena produktiem kā kefīrs, jogurts (bezpiedevu) un rūgušpiens – ideāli, ja piens ir nepasterizēts, bet, ja tas nav iespējams, tad vismaz produkts nedrīkst būt pasterizēts, jo pasterizēšana nogalina baktērijas, arī labās.
Probiotiķu uztura bagātinātāji: gadījumos, ja regulāri nelieto fermentētos produktus vai ir jau veselības problēmas. Tie nepieciešami pēc antibiotiku lietošanas un tad, ja ir bijis jāēd pārāk daudz cukura un graudaugu vai arī tu devies uz tādām valstīm kā Ēģipte. Normālos gadījumos probiotiķi nav jālieto mūžīgi, pietiks ar 30 – 60 dienu kursu. Ekspertu norādītais optimālais labo baktēriju daudzums ir ap astoņiem miljardiem dienā.