Sabiedrība
2010. gada 19. maijs, 11:29

KNAB Jūrmalā aizturējis arī Munkevica partijas biedru Pīrantu

Jauns.lv

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki vakar aizturējuši arī Jūrmalas mēra Raimonda Munkevica ("Jūrmala - mūsu mājas") partijas biedru un "Jūrmalas ātrās palīdzības" valdes locekli Normundu Pīrantu.

Kā aģentūrai LETA apstiprināja SIA "Jūrmalas ātrā palīdzība" valdes priekšsēdētājs Uldis Ciekurs, uzņēmumā saņemts paziņojums no KNAB par Pīranta aizturēšanu.

Pīrants par SIA "Jūrmalas ātrā palīdzība" valdes locekli tika iecelts pagājušā gada rudenī, šajā amatā nomainot Māri Kuzinu.

1970.gadā dzimušais uzņēmējs un SIA "Kauguri Investment" valdes priekšsēdētājs Pīrants pērn startēja Jūrmalas domes vēlēšanās no partijas "Jūrmala - mūsu mājas" saraksta kopā ar Munkevicu, bet ievēlēts netika. Pagājušā gada novembrī Pīrants tika ievēlēts par Jūrmalas Iedzīvotāju konsultatīvās padomes priekšsēdētāju.

LETA jau ziņoja, ka pēc KNAB vakarnakt veiktās kratīšanas Munkevica kabinetā un mājās viņš ir aizturēts, pret mēru sākts kriminālprocess. Par to Jūrmalas domi informējis KNAB, aģentūrai LETA pastāstīja Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inese Auniņa.

Pret Jūrmalas mēru sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 24.nodaļas - noziedzīgi nodarījumi valsts institūciju dienestā.

Jūrmalas domi tagad vadīs mēra pirmā vietniece Larisa Loskutova (SC), kurai jāpilda domes priekšsēdētāja pienākumi viņa prombūtnes laikā.

Jūrmalas domes deputāte un SIA "Dzintaru koncertzāle" valdes locekle Marija Vorobjova pieļāva, ka kratīšana notiek saistībā ar viņas publiskajiem paziņojumiem par Munkevica iespējamo ieinteresētību slēgt pašvaldībai neizdevīgu "Dzintaru koncertzāles" kafejnīcas apsaimniekošanas līgumu ar firmu "Priority".

Munkevics nav pirmais Jūrmalas domes priekšsēdētājs, par kuru interesi izrādījušas tiesībsargājošās institūcijas.

Bijušais Jūrmalas mērs Andrejs Inkulis, kurš šajā amatā atradās no 1994.gada līdz 1997.gadam, patlaban iesaistīts Rīgas domes amatpersonu kukuļošanas krimināllietā kā apsūdzētais.

Bijušais mērs Juris Hlevickis domes priekšsēdētāja amatu ieņēma no 2003.gada līdz 2005.gadam. Par kukuļdošanu mēra vēlēšanās Zemgales apgabaltiesa nolēma Hlevickim piespriest piecu gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju. Hlevickis patlaban izcieš cietumsodu.

Pagājušā sasaukuma domes priekšsēdētāju Ģirtu Trenci (TP) Rīgas apgabaltiesa atzina par vainīgu ļaunprātīgā dienesta stāvokļa izmantošanā un piesprieda viņam 200 stundu piespiedu darbu ar viena gada aizliegumu ieņemt amatus valsts un pašvaldību iestādēs. Trencis gan šo spriedumu plāno pārsūdzēt augstākās instancēs.

Savukārt Munkevics tiek turēts aizdomās par svešas mantas piesavināšanos lielā apmērā. Patlaban policijā tiek izmeklēts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 179.panta 3.daļas - par piesavināšanos, ja tā izdarīta lielā apmērā. Minētais likuma pants paredz sodu brīvības atņemšanu uz laiku no sešiem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, kriminālprocess sākts saistībā ar Munkevica, iespējams, pretlikumīgajām darbībām. Sākotnēji bija sākti pat četri kriminālprocesi, kas pērn apvienoti vienā kriminālprocesā.

LETA