Sabiedrība
2010. gada 16. jūnijs, 17:35

Atgādinot par okupāciju, Doma laukumā rīkos zābaku akciju

Jauns.lv

Lai pieminētu 1940.gadā notikušo Latvijas okupāciju un atgādinātu par nenovērstajām okupācijas sekām, partija "Visu Latvijai" 17.jūnijā plkst.12. Doma laukumā rīkos okupācijas zābaku akciju, aģentūru LETA informēja partijas līdzpriekšsēdētājs Imants Parādnieks.

Viens no pasākuma uzdevumiem ir pieprasīt Rīgas domes atbildīgajai komitejai 17.jūnijā pieņemt pozitīvu lēmumu par finansējuma piešķiršanu Okupācijas muzejam.

Okupācijas zābaku akcijas laikā Rīgā, Doma laukumā, pie Rīgas domes tiks izvietoti ap 100 armijas zābaku pāru, simbolizējot Latvijas okupāciju 1940.gada 17.jūnijā un tās sekas mūsdienās. Toreiz agresoru karaspēks ar armijas zābakiem mīdīja mūsu zemi tiešā vārda nozīmē. Kaut arī pēc 50 gadiem atjaunojām valstisko neatkarību un svešais karaspēks ir prom, zābaki kā svešā un nebrīvā pēdu simbols vēl ir palikuši.

Rīgas domes komiteja 10.jūnijā lēma atlikt jautājumu par 20 000 latu piešķiršanu Okupācijas muzejam, tā cenšoties svešo zābaku nozīmi mūsdienās piesegt ar klusēšanas plīvuru, norāda pasākuma rīkotāji. Zīmīgi, ka atkārtotā lemšana par šo jautājumu notiks tieši 17.jūnijā. "Visu Latvijai!" akcijas viens no būtiskākajiem uzdevumiem ir pieprasīt Rīgas domes atbildīgajai komitejai 17.jūnijā pieņemt pozitīvu lēmumu par finansējuma piešķiršanu Okupācijas muzejam.

LETA