Jāņogu vīns – gatavas ogas atdala no kātiņiem. Garšīgu vīnu iegūst, ja pie 4 līdz 5 daļām jāņogu sulas pievieno 1 daļu upeņu sulas. Iesācējiem iesaka šādu recepti – 20 l jāņogu sulas, 40 l ūdens, 18 kg cukura, 150 g rozīņu un 30 g citronskābes.
Upeņu vīns – 20 l upeņu sulas, 17 l ūdens, 15 kg cukura.
Ķiršu vīns ir līdzīgs sarkano vīnogu vīniem. Der tikai skābie ķirši. 20 l ķiršu sulas, 20 l ūdens, 8 kg cukura.
Ķiršu sulai var pievienot arī citu ogu sulas. Piemēram, ķiršu – aveņu (6:1), ķiršu, melleņu, sarkano jāņogu (1:1:1).