* uzglabāt atbilstošus produktus aukstumā
* ja produkti, kuru svaiguma saglabāšanai nepieciešams aukstums, ilgāk jātransportē, izmantojiet aukstumsomas vai aukstumkastes. Var izlīdzēties arī ar ledus iepakojumu, kuru iepirkumu maisiņā novieto blakus produktiem, kurus var nelabvēlīgi ietekmēt sasilšana.
* veikalā aplūkojiet produktu derīguma termiņu. Jo sevišķi, ja izvēlaties nocenotos produktus – to derīguma termiņš var būt īsāks. Rēķinieties ar to.
* mazgājiet rokas ēdienu gatavošanas laika, kad bijusi saskare ar olām un jēliem produktiem,
* mazgājiet rokas pirms ēšanas;
* mazgājiet rokas pēc tualetes lietošanas;
* mazgājiet rokas pēc saskares ar mājdzīvniekiem, arī putniem, pelēm, bruņurupučiem, kas bieži vien ir salmonellu nēsātāji;
* gatavojot ēdienu, pietiekoši ilgi ēdienu izkarsējiet
* Lietošanai gatavos produktus glabājiet atsevišķi no jēlajiem produktiem – olām, gaļas, zivīm.
* Rūpīgi mazgājiet izmantotos virtuves piederumus.