2010. gada 16. jūlijs, 20:02

Rīgas Krievu teātra ēka oficiāli nodota ekspluatācijā

Jauns.lv

15.jūlijā, valsts komisija ir pieņēmusi ekspluatācijā rekonstruēto Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātri, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs.

Viņš sacīja, ka šodien Rīgas domes Īpašuma departaments parakstījis objekta pieņemšanas-nodošanas aktu ar Rīgas Krievu teātri, līdz ar to no 16.jūlija teātra ēka ir nodota Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrim.

Burovs piebilda, ka ēkā vēl ir palikuši daži nelieli atliktie darbi, piemēram, saistībā ar elektrības pieslēgumiem, fasādi, kā arī daži darbi vēl jāpaveic septītajā un astotajā stāvā, kur atradīsies Rīgas Pašvaldības policijas videonovērošanas centrs, taču šie darbi nekādi nekavēs ēkas ekspluatāciju.

"Rīgas Krievu teātris jauno sezonu sāks 2.oktobrī, bet rekonstruētās teātra ēkas oficiālā atklāšana ir plānota 24.septembrī. Uz atklāšanu plānots uzaicināt daudzus pazīstamus režisorus un aktierus no Krievijas," sacīja Burovs.

Jau ziņots, ka teātra ēka bija pēdējais līdz šim vēl neatjaunotais nams Līvu laukumā. Rīgas dome noslēgusi līgumu par teātra rekonstrukciju un restaurāciju ar "Re&Re" par 15,6 miljoniem latu, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Rīgas Krievu teātra ēkas rekonstrukcijas un restaurācijas darbi pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma tika sākti 2008.gada rudenī. Būvdarbus veic būvfirma "Re&Re", tehniskā projekta autors ir arhitektu birojs SIA "Graf-X".

Rīgas Krievu teātra projekts ir tehnoloģiski sarežģīts, un, kā nereti rekonstrukcijas projektos notiek, atverot konstrukcijas, atklājās apjomīgi papildus veicamie darbi, kas sākotnēji nebija paredzēti, piemēram, nesošo sienu papildu nostiprināšana. Tāpat darbu veikšanas laikā tiek ieviestas izmaiņas, piemēram, izbūves projekta risinājuma maiņa virs Kalēju ielas un citas, iepriekš biznesa portālu "Nozare.lv" informēja būvkompānijas "Re&Re" ģenerāldirektors Didzis Putniņš.

LETA