Pauls: Latvijas iedzīvotājiem jāatmet provinciālā domāšana
Sabiedrība
2010. gada 26. jūlijs, 08:59

Pauls: Latvijas iedzīvotājiem jāatmet provinciālā domāšana

Jauns.lv

Latvijas iedzīvotājiem jāatmet provinciālā domāšana un nepieciešami īsti līderi. Teicām, ieiesim Eiropas Savienībā, kļūsim par Eiropas cilvēkiem. Tādi paši sīkmanīši vien esam – saka Maestro.

­

Intervijā LTV raidījumam "Panorāma" Saeimas deputāts, komponists Raimonds Pauls (TP), atbildot uz jautājumu, kādu redz Latviju nākotnē, atbildēja, ka Latvijā trūkst īstu līderu. Nevis diktatoru, nepieciešamība pēc kuriem esot muļķības, bet līderu, līdzīgi kā bija Atmodas laikā. Pēc Paula teiktā, no tiem, kas patlaban "grozās", ļoti nedaudzi aktīvi līdzdarbojās Latvijas neatkarības atgūšanā.

Viņš uzsver, ka dzīve tāpat iet uz priekšu, vienīgi žēl, ka daudzi jaunieši pēc mācībām ārzemēs vairs neatgriežas dzimtenē.

Krievijā nav jāredz ienaidnieks, norāda Pauls

Laiki ir mainījušies un Krievijā nav jāredz ienaidnieks, uzskata Pauls. Maestro pauž sarūgtinājumu, ka katru gadu jādzird pārmetumi saistībā ar festivālu "Jaunais vilnis". Izveidojusies "jocīga situācija" - iepriekšējos gados komponistam pārmests, ka viņš piedalās šajā pasākumā. Tagad, kad Pauls pateica, ka nepiedalīsies "Jaunajā vilnī", atkal jādzird pārmetumi – šoreiz, ka tiekot nodotas vietējās intereses.

Pauls aicina nejaukt politiku un šo pasākumu.

Komponists arī stāsta, ka esot "liberālās pozīcijās" par Latvijas un Krievijas attiecībām un uz kaimiņvalsti skatoties savādāk. "Es tur neredzu ienaidnieku. Laiki ir mainījušies un mums jāmainās līdzi."

Pauls atgādina, ka "Krievijas kārts" tiek izspēlēta priekšvēlēšanu laikā. "Nedrīkst radīt naidu starp tautām. Tas ir ļoti bīstami. To mēs redzam Kaukāzā," akcentē komponists.

LETA/foto:LETA

­