Dīvainības PCTVL deputātu kandidātu sarakstos
Sabiedrība
2010. gada 31. jūlijs, 19:00

Dīvainības PCTVL deputātu kandidātu sarakstos

Jauns.lv

10. Saeimas deputātu krēslos grib iesēsties raibu raibā publika. Kasjauns.lv vēlēšanu sarakstos centās atrast visneordinārākās personības, kas pretendē būt par tautas priekšstāvjiem.

­­

Šoreiz ekskursija PCTVL listēs. „Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” saraksts neizceļas ar sabiedrībā plaši pazīstamu personu vārdiem, ja neskaita līdzšinējos PCTVL Saeimas deputātus. Tomēr politiskā apvienība var lepoties gan ar izcilu dziedātāju un skeitbordistu, kā arī ar Nila Ušakova mātes „dubultnieci” un citām visnotaļ eksotiskām lietām...

Slavenību vārdabrāļi

PCTVL sarakstos var atrast arī pāris deputātu kandidātu ar visnotaļ slaveniem vārdiem un uzvārdiem.

Zemgales vēlēšanu iecirknī ar 4. kārtas numuru startē Maksims Galkins. Tas gan nav Allas Borisovnas mīlulis un slavenais Krievijas estrādes „stārs”, bet gan pašreizējais Jelgavas domes deputāts un individuālā uzņēmuma „Maksims Galkins” saimnieks. Firma „Maksims Galkins” nenodarbojas ar koncertuzvedumu producēšanu, bet gan ar kravu pārvadājumiem, pie tam visai godīgiem, jo „Lursoft” datu bāzē ierakstīts, ka Maksims Galkins autokravas pārvadā tikai un vienīgi „izmantojot autoceļus”.

Pirms Galkina – Zemgales sarakstā ar 3. numuru kandidē Aizkraukles vidusskolas krievu valodas skolotāja Ludmila Ušakova. Arī Rīgas mēra Nila Ušakova māte ir gan Ludmila, gan krievu valodas skolotāja. Tomēr aizkraukliete Ušakova nav Rīgas galvenā rātskunga māte. Viņas abas saista vienīgi vārda un uzvārda sakritība.

Talantīgās bites

Kurzemē ar 8. numuru startē 21. gadu vecais Ļevs Berezins. Sīkākas ziņas par šo deputāta kandidātu nav pieejamas. Viņš anketā vien ierakstījis, ka pirms trim gadiem ir beidzis Rīgas 88. vidusskolu, bet savu pašreizējo nodarbošanos neatklāj. Internetā vien atrodama informācija, ka Berezins ir kaismīgs skeitbordists, par ko var pārliecināties vairākos youtube.com videosižetos. Skatieties video!

Savukārt latgaliešu uzticību ar 15. numuru centīsies iegūt Pāvels Prozors. Viņa radu raksti meklējami Krievijas aristokrātijas hronikās. Prozora vecmāmiņa pēc boļsevistiskās revolūcijas Krievijā pārcēlās uz dzīvi Latvijā un te arī palika. Viņa tēvs ir bijis gan solists Maskavas Lielajā teātrī, gan Staļina atmaskots „angļu spiegs”, gan guvis ievainojumus kara laikā cīnoties sarkanarmijas rindās, gan uz savas ādas izbaudījis gulaga lēģeru šausmas.

Tagad Pāvels Prozors strādā ne tikai firmā „KU Nafta Trading” par apsargu, bet arī ir iemantojis tēva talantu. Viņš dzied dažādos kultūras pasākumos, sevišķi  viņam mīļas ir baltkrievu melodijas. Vietējā prese Prozoru dēvē par „Daugavpilī pazīstamu dziedātāju”. Skatieties video!

Eksotisko profesiju pārstāvji

Vairāki deputātu kandidāti, kuri ieguvuši visnotaļ labu akadēmisko izglītību, pēc iesniegto anketu ziņām, savu dienišķo maizīti pelna visnotaļ dīvainos amatos. Kaut arī bezdarba apstākļos, neviena profesija nav smādējama, jāšaubās, vai šo cilvēku vienīgais naudas pelnīšanas avots ir šīs visai eksotiskās profesijas.

Tatjana Zdubņikova (Kurzemē nr. 7.) ir noslēpumainās Zemūdens karaflotes jūrnieku biedrības, par kuru līdz šim nekas nav bijis dzirdams, sekretāre.

Savukārt sociālo zinātņu maģistrs psiholoģijā Igors Sorokins (Latgalē nr. 8.) ir vienīgi Maltas šaha kluba valdes loceklis. Sorokins ir pensionārs un tāpēc arī, droši vien, savu laiku var veltīt šaha etīdēm.

Toties dāma pašos svētku gados – angļu filoloģe Aleksandra Turčaņinova (Rīgā nr. 13.) iztiku pelna būdama tikai kā biedrības „Par Džohara Dudajeva gatves pārdēvēšanu”.

Centrālajā vēlēšanu komisijas mājaslapā publicētās deputātu kandidātu anketas reizēm var elektorātu arī maldināt. Melots jau nav, bet pateikts līdz galam arī nav! Tā, piemēram, Latgalē ar 18. numuru startējošais Vladimirs Čuprovs anketā par savu darba vietu lepni ierakstījis pāris vārdu: „SIA „Cemex”, direktors”... un viss. Varētu padomāt, ka viņš ir visas lielās Brocēnu cementa fabrikas direktors. Tomēr tā nav, jo Čuprovs ir tikai „Cemex” Daugavpils betona ražotnes direktors.

Kareivīgais spiets

PCTVL listes bez pārspīlējuma var saukt par krievu sarakstu, jo vismaz katrs trešais deputāta kandidāts ir kādas krievu kopienas biedrības vai fonda amatpersona, bet lielākā daļa ir saistīta ar šīm krievu biedrībām, ir to ierindas biedri.

Savas intereses viņi, pēc visa spriežot, aizstāvēs visnotaļ kareivīgi, jo starp „bitēm” ir gana daudz kareivīgu organizāciju biedri. Piemēram, trīs apsargi, vairāki bijušo militāristu organizāciju pārstāvji, arī tādu organizāciju kā „Pribaltijskij kazačij krug” (Piebaltijas kazaku pulks), noziedzības apkarošanas apvienības „Antikrim” un Latvijas totalitāro sektu apkarošanas komitejas pārstāvji, kā arī sporta pedagogi. Tā kā PCTVL ir gana muskuļota un kareivīga organizācija.

Talantīgās „bites”

Ļevs Berezins (PCTVL vēlēšanu saraksta Kurzemē nr. 8) – skeitbordists:

Pāvels Prozors (PCTVL Vēlēšanu saraksta Latgalē nr. 15) – dziedātājs:

­

Elmārs Barkāns/Foto: LETA

­­­