Sabiedrība
2010. gada 31. augusts, 17:29

Atklās mikroautobusu satiksmi maršrutā Rīga-Kauņas lidosta

Jauns.lv

Sākot ar 10.septembri, katru dienu no Rīgas uz Kauņas lidostu un atpakaļ kompānija SIA "Easy Travel Latvia" organizēs mikroautobusu satiksmi, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja maršruta līnijas "flyBus" koordinators Aleksejs Jermackovs.

Latvijas iedzīvotājiem tādējādi būšot iespēja izmantot "Ryanair" bāzes Kauņā priekšrocības. Rīgā mikroautobuss uzņems pasažierus pie tirdzniecības centra "Alfa", "Maxima" Deglava ielā, "Maxima" Iļģuciemā, Rīgas lidostā un Esplanādē. Pa ceļam uz Kauņu būšot arī pietura Bauskā.

Sākuma posmā katru dienu braukšot tikai viens mikroautobuss - turp un atpakaļ, bet tuvākā nākotnē tiks norīkots vēl viens.

Mikroautobusa līnijas "Rīga-Kaunas lidosta" oficiālais nosaukums ir "flyBus" jeb "lidojošais busiņš". Maršrutu apkalpo "Easy Travel Latvia", kas ir Kauņas lidostas oficiālais un vienīgais pārvadātājs maršrutā Rīga-Kauņas lidosta.

Jermackovs, informējot par autobusu līnijas atklāšanu, ironizēja, ka laikā, kad lidostas "Rīga" vadība tērē uzņēmuma naudu pusdienām tā vietā, lai sarunātos ar "Ryanair" par bāzes izveidi Rīgā, bet "airBaltic" lielais boss tirgojas ar preču zīmēm un uztraucas par cūkgaļu, brāļi lietuvieši rīkojas - maijā Lietuvas otrajā lielākajā lidostā "Kauņa" tika atvērta pirmā "Ryanair" bāze Austrumeiropā.

Kauņā esot ieguldīti 140 miljoni ASV dolāru (77 miljoni latu) apjomīgās investīcijās, radīts 1000 jaunu darba vietu un atvērti 120 iknedēļas lidojumi.

Patlaban no Kauņas ir iespējams bez pārsēšanās aizlidot uz 18 Eiropas galamērķiem, starp kuriem ir tādas tūristiem pievilcīgas vietas ka Barselona un Parīze. Novembrī tiks atklāts jauns reiss no Kauņas uz Zviedrijas pilsētu Gēteborgu.

Jermackovs skaidroja: "Ja "Ryanair" bāze nenāk Rīgā, tad Rīga nāks uz "Ryanair" bāzi."

LETA