"Vienotība" SC piedāvā sadarbības līgumu. "Visu Latvijai" neizpratnē
Politika
2010. gada 4. oktobris, 12:57

"Vienotība" SC piedāvā sadarbības līgumu. "Visu Latvijai" neizpratnē

Jauns.lv

Apvienība "Vienotība" ar "Saskaņas centru" (SC) varētu slēgt sadarbības līgumu un, iespējams, deleģēt kāda ministra amatu, to pēc tikšanās ar SC pārstāvjiem sacīja premjers Valdis Dombrovskis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

­

Dombrovskis norādīja, ka sarunu laikā SC piedāvāta iespēja noslēgt sadarbības līgumu ar jauno koalīciju un vienoties par sadarbības formu, kas abām pusēm būtu pieņemama.

Pēc Dombrovska teiktā, atsevišķi jaunās koalīcijas partneri ir norādījuši, ka negrib būt vienā koalīcijā ar SC, tādēļ tiek meklētas citas sadarbības formas. Dombrovskis atzina, ka tajā pat laikā pārējie koalīcijas partneri "kaut kādas sadarbības formas" neizslēdzot.

SC priekšsēdētājs Nils Ušakovs žurnālistiem teica, ka SC patlaban atrodoties nogaidošās pozīcijās un respektējot "Vienotības" kā vēlēšanu uzvarētāju rīcību un plānus. "Par iespējamo sadarbību ar mums "Vienotībai" vēl vajag izrunāties ar saviem partneriem," teica Ušakovs.

Ušakovs norādīja, ka SC ir gatava atbalstīt jauno koalīciju šajā grūtajā darbā, jo visi "sēžot vienā laivā" un esot jāstrādā kopā.

SC vadītājs norādīja, ka viņa partijai patlaban sarunām ir atvērtas un ļoti pozitīvas pozīcijas. Viņš gan piebilda, ka ir noslēdzies tikai pirmais sarunu raunds un vēl viss ir priekšā.

Dombrovskis piebilda, ka "Vienotība" ir gatava uzrunāt SC un meklēt ar viņiem saskarsmi.

Kā SC pārstāvji uz sarunām bija ieradušies Rīgas domes priekšsēdētājs Ušakovs, Jānis Urbanovičs un Sergejs Dolgopolovs. Savukārt "Vienotību" pārstāv Dombrovskis, apvienības priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis, līdzpriekšsēdētāji Solvita Āboltiņa un Aigars Štokenbergs.

Iespējamās koalīcijas partneres apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) vadītāji Roberts Zīle un Raivis Dzintars aģentūrai LETA pauda pārsteigumu par iecerēto sadarbības līgumu ar SC.

"Tas izklausās diezgan dīvaini," aģentūrai LETA atzina Zīle. "Nesaprotu, kādēļ SC tā vajadzētu pazemoties un pietikt ar vienu ministru, ja viņiem ir 29 balsis."

Zīle norādīja, ka šis jautājums vēl nav apvienībā izrunāts un nav apspriests ar koalīcijas partneriem, tādēļ neko sīkāk komentēt nevarot.

Arī Dzintars norādīja, ka iecerētā sadarbība ar SC viņam esot pārsteigums, jo par to iepriekš neesot runāts.

"Esam solījuši saviem vēlētājiem, ka ar SC vienā valdībā nestrādāsim. Dodot viņiem ministra vietu, šis solījums tiktu pārkāpts," teica Dzintars, gan piebilstot, ka šis jautājums vēl VL-TB/LNNK neesot apspriests.

LETA/Foto:LETA

­