„Visu Latvijai” dēļ tiek diskreditēta TB/LNNK
Politika
2010. gada 16. novembris, 08:30

„Visu Latvijai” dēļ tiek diskreditēta TB/LNNK

Jauns.lv

TB/LNNK valde nolēma ieteikt apvienības Revīzijas komisijā izskatīt divu „Visu Latvijai” biedru rīcības atbilstību politiskajai ētikai un nacionālās apvienības mērķiem.

Par to informēja TB/LNNK līderis Roberts Zīle. TB/LNNK atsaucas uz izskanējušo informāciju par to, ka VL biedra Saeimas deputāta Visvalža Lāča meita pieņemta darbā un strādā par viņa palīdzi. Jau 2007.gadā KNAB vairākkārt ir norādījis, ka tas ir likuma par interešu konflikta novēršanu pārkāpums un neapšaubāms ētikas normu pārkāpums, norāda valde.

Tāpat vairākos interneta portālos VL biedrs, nacionālās apvienības Saeimas frakcijas darbinieks, konsultants Jānis Iesalnieks esot lietojis jēdzienu "inteliģentais antisemītisms". Tā rezultātā VL-TB/LNNK tikusi vainota antisemītismā, un šī informācija kalpojusi par iemeslu nacionālās apvienības neiekļaušanai valdībā un atstāšanai opozīcijā.

"Uzskatām, ka šāda VL biedru rīcība ir pilnīgi neatbilstoša politiskajai ētikai un nacionālās apvienības mērķiem, tādējādi diskreditējot apvienības tēlu sabiedrības acīs," norāda TB/LNNK valde. Šī iemesla dēļ tiek lūgts izskatīt abu minēto VL biedru rīcību nacionālās apvienības Revīzijas komisijā.

Jau ziņots, ka pēc VL sūdzības Revīzijas komisijā tika skatīts jautājums par TB/LNNK biedra Emīla Jakrina atbilstību partijas biedra amatam. Pēc komisijas ierosinājuma TB/LNNK valde vakar Jakrinam izteica brīdinājumu.

Zīle noliedza, ka šīs savstarpējās apsūdzības liecinātu par nopietnām domstarpībām starp abām apvienības partijām - TB/LNNK un VL. "Nevajag pārspīlēt," sacīja politiķis, gan piebilstot, ka TB/LNNK vairāk vēlētos no VL biedru puses sagaidīt nacionāli konservatīvu, nevis nacionāli radikālu rīcību.

Pēc Zīles teiktā, par abu partiju apvienošanos lielāka skaidrība būšot pēc partiju kongresiem decembra pirmajā pusē.

LETA/Foto:LETA