Par 15 cilvēku apkrāpšanu, solot darbu Nīderlandē, meklē krāpnieku
112
2010. gada 2. decembris, 13:23

Par 15 cilvēku apkrāpšanu, solot darbu Nīderlandē, meklē krāpnieku

Jauns.lv

Policija meklē attēlā redzamo krāpnieku, kurš apkrāpis vismaz 15 cilvēkus, solot viņiem darbu celtniecībā Nīderlandē. No katra krāpnieks paspējis iekasēt vismaz 180 latus.

­

Šā gada sākumā Valsts policijā tika reģistrēti vairāki gadījumi, kuros kāds vīrietis, solot darbu Nīderlandē, apkrāpis darba meklētājus. Grūtībās nonākušie darba meklētāji atsaucās uz sludinājumiem internetā par it kā esošām vakancēm Nīderlandē celtniecības jomā, taču, kad bija iemaksāta nauda par ceļa izdevumiem un bija pienācis laiks izbraukt no valsts, darba devējs vairs nebija sazvanāms, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Rīgas Kriminālpolicijas darbinieki ir noskaidrojuši, ka vīrietis varētu būt apkrāpis vismaz 15 cilvēkus, no katra saņemot 180 latu samaksu it kā par ceļa un divu nedēļu dzīvošanas izdevumiem. Lai darba meklētājus pārliecinātu, ka viņam var uzticēties, vīrietis bija noīrējis telpas un noalgojis arī kādu jaunu sievieti, kuras pienākums bija uzaicināt darba meklētājus uz darba intervijām un noslēgt ar viņiem līgumu. Arī biroja darbinieci iespējamais krāpnieks uzmeklēja ar interneta starpniecību, uzdodoties par kādas firmas pārstāvi.

Policijas darbinieki lūdz ikvienu, kuram ir kāda informācija par minēto personu, ziņot policijai pa tālruņu numuriem 67208167, 67208238 vai 112.

Policijā patlaban tiek izmeklēti šie krāpšanu gadījumi un tiek noskaidroti citi apkrāptie, kā arī vīrieša personas dati.

LETA/Foto: Valsts policija

­