Pauls uzskata, ka Ēlerte sējusi ļaunu
Sabiedrība
2011. gada 7. janvāris, 10:43

Pauls uzskata, ka Ēlerte sējusi ļaunu

Jauns.lv

Tagad Saeimā simts zagļu vietā ievēlēti simts eņģeļi. Viss ir tik romantiski un skaisti, atzīst maestro Raimonds Pauls un piebilst – Sarmītei Ēlertei nevajadzēja kļūt par kultūras ministri.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

­

Sagaidot 75. dzimšanas dienu, Raimonds Pauls sniedz daudz interviju. Vienā no tām laikrakstā „Neatkarīgā Rīta Avīze”, komentējot pašreizējās Saeimas darbu, Pauls ar sev raksturīgo ironiju saka: „Jūtos pacilāts: simts zagļu vietā tagad ievēlēti simts eņģeļi. Un tagad viss ir kārtībā! Saeimas un valdības darbs ir lielisks, viss ir tik romantiski un skaisti, ka neviens vairs nemeklē lietussargus... Tie, kas pirms pāris gadiem stāvēja pie Saeimas un lamāja deputātus, tagad paši tikuši Saeimā. Un kas tos lietussardzniekus organizēja? Ēlerte! Tā, kas tagad vada kultūras dzīvi Latvijā."

Runājot par Ēlerti, Pauls ir ļoti kritisks: „Vņai nevajadzēja uzņemties Latvijas kultūras dzīves vadīšanu. (..) Ja mēs izceltu gaismā visu to ļaunumu, ko Ēlerte sējusi ar savu kādreiz vadīto laikrakstu "Diena", mēs redzētu cilvēkus, kurus viņa ir iznīcinājusi. Tas bija toreizējais laikraksta stils, un es to esmu uz savas ādas izjutis. Ir lietas, ko nevar piedot, var tikai dziļāk sevī paslēpt, sevī savaldīt un mēģināt neizrādīt. Bet riebīgi tas viss bija, Pauls.

Runājot par Kultūras un Izglītības ministrijām, Pauls atzīst, ka tajās vajadzētu palikt, lielākais, desmit ierēdņiem. „Un viss! Ko tādu veic tie 200 ierēdņi? Reformē izglītību? Jā, likvidē skolas. Un Kultūras ministrija? Nemelojiet, jūs neko nedarāt! Koncertzāli būvēsiet? Nestāstiet! Ar mokām to bibliotēku uzcelsiet, bet pagaidām vēl neviens nezina, ar ko tas viss beigsies.”

Kasjauns.lv/Foto:LETA


­