Sabiedrība
2011. gada 9. janvāris, 20:24

Eksdeputāts Deņisovs joprojām brauc ar Saeimas dienesta auto

Jauns.lv

Pagājušā gada nogalē bijušais Saeimas deputāts Oļegs Deņisovs pēc atlidošanas uz Latviju mājup devās ar Saeimas autobāzes dežūrauto, - novērojis TV3 raidījums "Nekā personīga".

Vaicāts, vai viņš tiešām šādi rīkojies bijušais deputāts noliedz, ka izmantojis Saeimas auto. Kadros redzams, kā ar vienu no pēdējiem reisiem no Minskas Latvijā atgriezies bijušais deputāts Oļegs Deņisovs. Pēdējās vēlēšanās Saskaņas centrs viņu sarakstā neiekļāva un nu viņš ir parasts pilsonis.

Tomēr eksdeputāts nedodas uz taksometriem vai autobusu - pēc saspringtas zvanīšanas pa telefonu naksnīgajā stāvvietā ieripo melns "Volvo" ar Saeimas autobāzes numuru AA6665 un Saeimas caurlaidi aiz priekšējā stikla. Oļegs Deņisovs bagāžu iekrauj automašīnā, kopā ar savu pavadoni dodas prom no lidostas Saeimas auto.

Kādā maksas stāvvietā Pulkveža Brieža ielā novietota bijušā deputāta mašīna. Saeimas auto pasažierus izlaiž, viņi pārsēžas Deņisova "Suzuki" džipā. Saeimas auto aizbrauc parlamenta autobāzes virzienā, bet "Suzuki" aizripo Ogres virzienā. Nedēļu vēlāk Deņisovs par braucienu ar Saeimas auto vairs neatceras. Lidostā esot bijis, bet ar Saeimas auto neesot braucis.

Tumši zilais "Volvo" ar numuru AA 6665 ir Saeimas dežūrauto, ko ārkārtas gadījumos var izsaukt Saeimas darbinieki vai deputāti. Ieraksts dispečeru žurnālā Saeimā liecina, ka automašīnas pasūtītājs bijis deputāts no Saskaņas centra Aleksandrs Sakovskis. Kāpēc ar auto tonakt nav braucis viņš, bet ar Saeimu vairs nesaistīts cilvēks, deputāts negrib stāstīt un pat nenoklausījies jautājumu metas bēgt.

Sakovska palīdze Marija Daņiļēviča iepriekšējā sasaukumā palīdzēja Deņisovam. Iespējams, ka auto uz lidostu savam bijušajam šefam palīdzējusi izkārtot viņa. Ar viņu pašu vairākas dienas sazināties nav bijis iespējams.

LETA