Alfrēds Rubiks iestājas pret drošu seksu
Politika
2011. gada 25. janvāris, 22:10

Alfrēds Rubiks iestājas pret drošu seksu

Jauns.lv

Eiropas Savienībā, tai skaitā arī Latvijā, izvērstā sociālā un reklāmas kampaņa par drošu seksu ir kaitīga mūsu demogrāfiskajai situācijai, uzskata Eiroparlamenta deputāts Alfrēds Rubiks.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rubiks („Saskaņas centrs”), vērtējot pašreizējo politisko un sociālo stāvokli Latvijā, LTV raidījumā „Labrīt, Latvija!” uzsvēra, ka sociālā kampaņa par drošu seksu Eiropas Savienībā, tostarp arī Latvijā, ir „galīgi garām”. Bijušais Latvijas PSR kompartijas, tagad – Latvijas Sociālistiskās partijas līderis Alfrēds Rubiks kā piemēru mūsu valstsvīriem minēja Uzbekistānā izvērsto sociālo kampaņu „par drošu māmiņas stāvokli”. Viņaprāt, stāstot par drošu seksu, mēs graujam Latvijas demogrāfisko situāciju, bet nerūpējamies par vecākiem. Drošs sekss nekādā gadījumā nav saistīts ar mīlestību un bērnu dzimšana, tā ir tikai primitīvu instinktu dziņu apmierināšanu, uzsvēra Rubiks.

Šai pašā raidījumā Rubiks atkārtoja arī savu retoriku par okupācijas jautājumu. Viņš par okupāciju nevar uzskatīt 1940. gada notikumus, kad Valsts prezidents Latvijā atļāva ienākt draudzīgas kaimiņvalsts karaspēkam. Ja to uzskatītu par okupāciju, tad šobrīd nāktos atzīt arī to, ka NATO ir okupējis Latviju. Striktu okupācijas fakta vērtējumu Rubiks gan nesniedza, sakot, ka „ar to lai nodarbojas vēsturnieki”.

Alfrēds Rubiks par droša seksa jautājumiem (no 3.20 minūtes):
Elmārs Barkāns/Video: LTV