Viens no Jaunbērzē mirušajiem ir fermas bijušais īpašnieks
Gāzes noplūdē Jaunbērzē viens no bojāgājušajiem ir saimniecības agrākais īpašnieks.
112
2016. gada 22. jūlijs, 16:39

Viens no Jaunbērzē mirušajiem ir fermas bijušais īpašnieks

Jauns.lv

(Papildināta 17;21) Dobeles novada Jaunbērzes pagastā zemnieku saimniecībā gāzes noplūdē viens no bojāgājušajiem ir saimniecības agrākais īpašnieks, kuram tā piederēja no 1999.gada līdz 2016.gada 13.aprīlim, teica Jaunbērzes pagasta pārvaldnieks Raimonds Sīpols.

Viņš norādīja, ka noplūde notikusi, jo telpā nav nostrādājis drošības vārsts. Sīpols arī pastāstīja, ka kaitējums dabai varētu būt lokāls, jo gāzes izplūdušas tikai kūts teritorijā. Tāpat Sīpols teica, ka notikusi tikšanās ar Dobeles domes priekšsēdētāju Andreju Spridzānu, un gan Jaunbērzes pagasta pašvaldība, gan Dobeles novada dome cietušajiem un viņu tuviniekiem sniegs visu nepieciešamo palīdzību un atbalstu.

Piektdienas pēcpusdienā saņemta informācija no Dobeles novada Jaunbērzes pagasta, kur kādā zemnieku saimniecībā remontdarbu laikā no tvertnes noplūduši indīgi izgarojumi, kā rezultātā gājuši bojā četri cilvēki. Vēl trīs cietušie nogādāti slimnīcā.

Nelaimē bojā gājuši trīs strādnieki, kuri tobrīd atradušies saimniecībā, - viena sieviete un divi vīrieši.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece aģentūrai LETA ne apstiprināja, ne noliedza, ka viens no bojāgājušajiem ir saimniecības bijušais īpašnieks, pašreizējā īpašnieka tēvs. Viņa informēja, ka bojāgājušie ir 1951., 1969. un 1989.gadā dzimuši vīrieši, kā arī 1976.gadā dzimusi sieviete.

Sietniece ne apstiprināja, ne noliedza arī neoficiāli izskanējušo informāciju, ka bojāgājušajai sievietei palikuši nepilngadīgi bērni, no kuriem divi cietuši negadījumā. Latvijas Televīzija vēsta, ka bojāgājušajai sievietei kopumā palikuši pieci bērni, par kuriem tagad būs jārūpējas tēvam.

Zemnieku saimniecība, kurā notikusi gāzes noplūde, ir "Makleri", kas atrodas Mazzariņos, Jaunbērzes pagastā. Saimniecības īpašnieks ir Edgars Maklers.

Uzņēmumu datu bāzes "Lursoft" informācija liecina, ka 2015.gadā saimniecība strādājusi ar 234 941 eiro lielu apgrozījumu un 168 149 eiro lieliem zaudējumiem.

Maksātnespējīgajai zemnieku saimniecībai "Makleri", kur negadījumā šodien bojā gāja četri cilvēki, bija plānots pāriet uz tiesisko aizsardzību un atjaunot saimniecisko darbību, pastāstīja tās administrators Normans Karlsons.

Viņš paskaidroja, ka jau nākamajā nedēļā bija plānots sākt tiesiskās aizsardzības procesa plāna saskaņošanu ar kreditoriem, lai saprastu, vai viņi piekrīt maksātnespējas izbeigšanai. Pēc Karlsona teiktā, ir jāsaprot, kāda ir kreditoru nostāja, tomēr mutiski daži, piemēram, bankas, tādam scenārijam "it kā piekrita".

Administrators sacīja, ka "Makleriem" bija gana daudz kreditoru, tostarp bankas, tāpat saimniecībā bija ieguldīti Eiropas Savienības līdzekļi.


BNS/LETA/Foto: VP