Pret Strīķi plānots atentāts, policija pastiprinājusi apsardzi
112
2011. gada 5. februāris, 14:10

Pret Strīķi plānots atentāts, policija pastiprinājusi apsardzi

Jauns.lv

Pret KNAB priekšnieka vietnieci Jutu Strīķi esot plānots atentāts, tāpēc Valsts policija pastiprinājusi apsardzi. Strīķei izteikti nevis vienkārši draudi, bet gan veikts pasūtījums par viņas nogalināšanu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Oficiāli šo informācija policijā ne apstiprina, ne noliedz, plašāku skaidrojumu solot pirmdien, 7.februārī. Neoficiāli šo informāciju Latvijas Radio apstiprinājuši vairāki avoti, stāstot, ka Strīķei izteikti nevis vienkārši draudi, bet gan veikts pasūtījums par viņas nogalināšanu.

Strīķe pati rakstījusi iesniegumu Valsts policijai, lai iegūtu īpašu policijas apsardzi, kuras iegūšana ir sarežģīts process, jo jāpārliecina gan policija, gan ģenerālprokuratūra.

Iekšlietu ministre Linda Mūrnieces (V) intervijā Latvijas radio sacīja, ka viņas rīcībā nav precīzas informācijas "par to, kas notiek vai nenotiek", vienlaikus paužot pārliecību: ja šāda informācija ir patiesa, policija darīs visu, lai personu pasargātu. Arī Valsts policijas priekšnieks Artis Velšs Latvijas Radio šādu informāciju nedz apstiprināja, nedz noliedza.

Atentāta organizēšana tiek saistīta ar šonedēļ KNAB aizturēto Finanšu ministrijas Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieku Vladimiru Vaškeviču, ziņo Latvijas Radio.

Ar Strīķi aģentūrai LETA sazināties nav izdevies un uz telefona zvaniem viņa neatbild.

Savukārt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja galvenā speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ieva Karlsberga informēja, ka KNAB rīcībā šādas informācijas nav, līdz ar to birojs šādu ziņu parādīšanos nedz apstiprina, nedz noliedz. Biroja pārstāve arī norādīja, ka gadījumos, ja ir apdraudēta kāda KNAB darbinieka dzīvība vai veselība, birojs veic attiecīgus pasākumus un reaģē uz šo informāciju gan paša spēkiem, gan arī piesaistot citas tiesībsargājošās institūcijas.

Arī Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja vecākā inspektore Zane Maskaļonoka norādīja, ka policija nekomentē informāciju, kas saistīta ar privātpersonām, tāpēc nevarot to nedz apstiprināt nedz noliegt.

LETA/Foto: LETA