Āzijā uzskata, ka Latvija ir 23. nestabilākā valsts pasaulē
Sabiedrība
2011. gada 12. februāris, 13:03

Āzijā uzskata, ka Latvija ir 23. nestabilākā valsts pasaulē

Jauns.lv

Latvija ir 23. vietā pasaulē, kurā draud izvērsties masu nemieri un kurā valdība nespētu apslāpēt „tautas revolūciju”, uzskata Āzijas lielākā investīciju banka. Tas varētu radīt politisko nestabilitāti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

­

Āzijas lielākā investīciju banka – Japānas banka „Nomura” nule kā publicējusi to 25 pasaules valstu sarakstu, kurās pēc tās domām ir iespējamas masu nekārtības un tautas revolūcijas. Jāteic, ka „Nomura” analīze tika publicēta tikai pāris dienas pirms masu nemieriem Ēģiptē. Šī valsts sarakstā tika minēta ar 6. kārtas numuru. Tā kā var uzskatīt, ka investīciju bankas prognozes savā ziņā attaisnojās.

Jāuzsver, ka „revolucionāro” valstu saraksta sastādītāji arī ņēmuši vērā konkrēto politisko situāciju – vai konkrētajā sociāli politiskā ir iespējami lieli nemieri. Tādēļ, iespējams, sarakstā nav minēta tāda valsts kā Ziemeļkoreja, kur tauta vārda tiešā nozīmē mirst bada nāvē, bet totalitārais režīms tur nepieļautu pat vismazākās neapmierinātības izpausmes. Latvijā šajā sarakstā ir 23. vietā. Vēl tajā ir divas Eiropas Savienības valstis – Bulgārija un Rumānija, kā arī Ukraina.

Galvenie kritēriji, lai noteiktu, kurā valstī ir izveidojusies revolucionāra situācija bija valsts atkarība no importa un tas, cik daudz cilvēki tērē pārtikai.

Valstis, kurās briest revolucionāra situācija (investīciju bankas „Nomura” analīze):

1. Bangladeša.

2. Maroka.

3. Alžīrija.

4. Nigērija.

5. Libāna.

6. Ēģipte.

7. Šrilanka.

8. Sudāna.

9. Honkonga.

10. Azerbaidžāna.

11. Angola.

12. Rumānija.

13. Filipīnas.

14. Kenija.

15. Pakistāna.

16. Lībija.

17. Dominikānas Republika.

18. Tunisija.

19. Bulgārija.

20. Ukraina.

21. Indija.

22. Ķīna.

23. Latvija.

24. Vjetnama.

25. Venecuēla.

Elmārs Barkāns/Foto: LETA

­