Atkal izgāžamies starptautiskā līmenī? Kristovska angļu valoda šokē Klintoni
Politika
2011. gada 28. februāris, 08:48

Atkal izgāžamies starptautiskā līmenī? Kristovska angļu valoda šokē Klintoni

Jauns.lv

Latvijas ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis krietni pabojājis Latvijas slavu starptautiskā līmenī. Nesenās svarīgās tikšanās laikā ar ASV valsts sekretāri Hilariju Klintoni viņš mulsinājis ar savu slikto angļu valodu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

„Interesantās” angļu izrunas dēļ Ģirts Valdis Kristovskis oficiālajā preses konferencē Vašingtonā nācis klajā ar dažiem jocīgiem paziņojumiem — līdzīgi kā savulaik Atis Slakteris ar savu „nasing spešal” Bloomberg TV, vēstī LNT raidījums "Top10".

Kad žurnālisti vaicāja, kādi ir galvenie šķēršļi, lai ASV varētu investēt Latvijā, Kristovskis atbildēja: "Jā, mēs apspriedām vairākus aspektus, kas ir saistīti ar Latvijas ekonomikas attīstību. Cenšamies apgūt ASV pieredzi, kas saistīta ar slānekļa gāzes aspektiem. Vizītes laikā es varēju apmainīties viedokļiem par NDN. Tas nozīmē Ziemeļu apgādes ceļa projektu, kas saistīts ar kravu gripu caur Rīgu uz Afganistānu. Vairāk un vairāk latviešu uzņēmēju, es ceru, nākotnē piedalīsies šajā ceļā."

„Kravu gripa” nebija vienīgais Kristovska runas misēklis angļu valodā šajā preses konferencē. Viņš uzkrītoši netika galā ar angļu valodas nolieguma formām, mulsinādams Hilariju Klintoni ar vārdiem:  „Es pārstāvu Latvijas tautu un mūsu valdību, un es neteikšu ļoti lielu paldies jūsu nācijai, jo mēs guvām labumu daudzu gadu garumā, jo mēs novērtējām Savienotās Valstis kā mūsu stratēģisko partneri,” apgalvoja mūsu ministrs, piebilstot: „Mēs neradīsim stabilu nāciju, kas ar augstu dzīves līmeni, un mēs sagaidām, ka ASV sniegs stingru atbalstu, lai sniegtu šīs vēstules... mērķus.”

ASV sekretāres Hilarijas Klintones tikšanās ar Latvijas ārlietu ministru Ģirtu Valdi Kristovski

Kasjauns.lv