112
2011. gada 2. marts, 15:40

Tiesa par pusaudža seksuālu izmantošanu apcietina Rēzeknes Krievu biedrības pārstāvi un uzņēmēju Pušņakovu

Jauns.lv

Tiesa otrdien pēc policijas lūguma apcietinājusi Rēzeknes Krievu biedrības pārstāvi Aleksandru Pušņakovu.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde nformēja, ka 10. janvārī Rēzeknes iecirknī tika sākts kriminālprocess par netiklu darbību izdarīšanu ar nepilngadīgo pret viņa gribu.

Veicot izmeklēšanu, pirmdien policija uz aizdomu pamata par izdarīto noziegumu aizturēja 1969.gadā dzimušo vīrieti, kuram otrdien tiesa piemēroja apcietinājumu.

Izmeklēšana turpinās. Izmeklēšanas interesēs sīkākus komentārus policija pagaidām nesniedz, un policijā arī neatklāja aizdomās turētā vārdu, taču, pēc aģentūras BNS rīcībā esošās informācijas, apcietinātais ir Aleksandrs Pušņakovs.

Februāra beigās arī LNT raidījums "Degpunktā" ziņoja, ka aizdomās turētais, iespējams, ir Rēzeknes Krievu biedrības vadītājs Aleksandrs, gan neminot viņa uzvārdu.

Raidījums vēstīja, ka, iespējams, seksuāli izmantotais ir 14 gadu vecs zēns. Cietušā zēna māte intervijā raidījumam apgalvojusi, ka viņas dēla seksuāla izmantošana notikusi Rēzeknes viesnīcā "Latgale".

"Lursoft" datubāze liecina, ka Pušņakovam pieder daļas nekustamo īpašumu uzņēmumā "Monte Rosso", viņš ir arī valdes loceklis uzņēmumā "Tanal", kas nodarbojas ar zāģēšanu un ēvelēšanu.

Viņš darbojas Rēzeknes Krievu biedrībā un Latvijas Krievu kopienā, kā arī biedrībā "Latvijas Krievu kopienu apvienotais kongress".

BNS