112
2011. gada 14. marts, 18:49

Rīgā nozagti 5. tramvaja vadi

Jauns.lv

Rīgā 5. maršruta tramvajs šorīt kursējis tikai līdz pieturai "Aldaris", jo garnadži naktī pamanījušies nozagt tramvaja vadus, liecina Rīgas domes Satiksmes departamenta Satiksmes vadības centra informācija.

Par to, ka Sliežu ielas un Gaujienas ielas krustojumā nozagti tramvaja vadi, pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" dispečerus pulksten 4:54 informējusi Valsts policija, uzzināja Satiksmes departamentā. Pulksten 5:49 veiktas izmaiņas 5. tramvaja maršrutā, bet šobrīd bojājumi ir novērsti un tramvaja kustība ir atjaunota.

"Tas nav pirmais gadījums, kad krāsaino metālu zagļi ik pa laikam mums kaut ko apskādē. No rīta bija slēgts piektā tramvaja maršruta posms tāpēc, ka trīs posmi ar vadiem tiešām bija nogriezti. Laimīgas sakritības rezultātā garnadžus ir izdevies aizturēt," atzina "Rīgas satiksmes" sabiedrisko attiecību speciālists Viktors Zaķis.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis apstiprina, ka viens zaglis ir aizturēts, taču plašāku informāciju par notikušo sola sniegt rīt. "Nozagti nav gluži tie vadi, kurus iedomājamies ar vārdiem "tramvaja vadi", kas ir gaisā, bet gan tādi, kas ir zemē, pie sliedēm," precizēja Sadovskis.

Tramvaja vados ir 600 voltu līdzstrāva.

LETA