Politika
2011. gada 18. marts, 10:16

"Visu Latvijai!" lūdz sodīt "antifašistu" mītiņa dalībnieci, kura uzbruka latviešu sirmgalvei

Jauns.lv

Partija "Visu Latvijai!" (VL) vērsusies policijā ar iesniegumu, lūdzot policiju sodīt "antifašistu" mītiņa dalībnieci, kura 16.martā pie Brīvības pieminekļa uzbruka latviešu sirmgalvei.

16.martā leģionāru gājiena laikā kāda biedrības "Latvijas Antifašistiskā komiteja" pieteiktā pasākuma dalībniece - krieviski runājoša jauna sieviete - pēc vārdu apmaiņas iesita un pēc tam arī uzspļāva latviski runājošai pensijas vecuma sievietei.

VL ir vērsusies Valsts policijā ar iesniegumu, lūdzot policiju sākt izmeklēšanu par minēto incidentu, noskaidrojot incidentā cietušās un incidentā vainīgās personas identitāti un izvērtējot, vai vainīgās personas darbībā nav saskatāmas noziedzīga nodarījuma - huligānisma - pazīmes.

Pasākuma vietā esošie policisti šajā konfliktā neiejaucās un nevienu neaizturēja.

Advokāts Saulvedis Vārpiņš Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma" norādīja, ka vainīgā varētu saņemt vairāk nekā administratīvo sodu, jo te "varētu būt runa par kriminālsodu".

Vārpiņš uzsvēra, ka notikušais likumsargiem ir jāizvērtē, jo "var rasties sajūta, ka demonstrācijās varam darīt, ko gribam".

Kā ziņots, leģionāru piemiņas gājiens Rīgā no Doma baznīcas uz Brīvības pieminekli notika lielu policijas spēku uzraudzībā. Pasākuma laikā netika aizturēts neviens cilvēks.

LETA