VID noliedz informāciju par Koļegovas brāļa uzņēmumam piederošas kravas aizturēšanu
Premjers Kučinskis norādīja, ka viņam ir informācija par VID iekšējām shēmām un struktūrām, un būtu laiks lauzt šo tradīciju, taču, acīmredzot, "spēles turpināsies".
Sabiedrība
2016. gada 9. augusts, 20:37

VID noliedz informāciju par Koļegovas brāļa uzņēmumam piederošas kravas aizturēšanu

Jauns.lv

Valsts ieņēmumu dienests (VID) noliedz izskanējušo informāciju par dienesta vadītājas amatam virzītās Ingas Koļegovas brālim Imantam Zudānam piederošā uzņēmuma "Molport" kravas aizturēšanu.

"VID struktūrvienības nav aizturējušas šī uzņēmuma autokravu,"  sacīja dienesta pārstāve Evita Teice-Mamaja.

Otrdien premjers Māris Kučinskis (ZZS) žurnālistiem pavēstīja, ka uz robežas aizturēta Koļegovas brāļa automašīna. Aizturēta, iespējams, tikusi Koļegovas jaunākā brāļa Zudāna uzņēmumam "Molport" piederoša krava, bet pats brālis nav aizturēts. Pārbaudi esot sācis VID.

Datu bāzē "Lursoft" pieejamā informācija liecina, ka Zudāns ir "Molport" vienīgais valdes loceklis. Uzņēmums nodarbojas ar ķīmisko vielu vairumtirdzniecību, mazumtirdzniecību pa pastu vai interneta veikalos un interneta portālu darbību

Sīkāk notikušo premjers nekomentēja, bet norādīja, ka "diemžēl "Vienotībā" ir cilvēki, kas nav ieinteresēti pārmaiņām", un viens no pierādījumiem tam esot Koļegovas brāļa apturētā automašīna. "Notiek auditi, nav izslēgtas arī citas provokācijas. Taču tajās es neesmu gatavs iesaistīties," atkārtoja Kučinskis.

Premjers norādīja, ka viņam ir informācija par VID iekšējām shēmām un struktūrām, un būtu laiks lauzt šo tradīciju, taču, acīmredzot, "spēles turpināsies".

Vienlaikus premjerministrs teica, ka uzticas Koļegovai un domā, ka viņa ir viena no retajām, kam nav bail iet un iesaistīties VID darbā.

Uz aģentūras BNS lūgumu komentēt izskanējušo informāciju par viņas brāļa mašīnas aizturēšanu uz robežas Koļegova sacīja: "Tur ir kaut kāda komunikācijas kļūda, beidziet replicēt blēņas," un pārtrauca telefonsarunu.

Jau ziņots, ka valdība sēdē otrdien atlika lemšanu par Koļegovas pārcelšanu VID ģenerāldirektora amatā.

VID bez vadītāja bija kopš jūnija beigām, kad bijusī ģenerāldirektore Ināra Pētersone atstāja amatu. Uz amatu tika izsludināts konkurss, kurš noslēdzās bez rezultāta, kā dēļ tika nolemts jauno VID vadītāju meklēt valsts pārvaldē. Koļegova piekrita kandidēt uz šo amatu un arī finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) lēma viņu virzīt oficiāli. Pēc sarunām ar pārejām koalīcijas partijām, Koļegovai atbalstu solīja ZZS, kā arī Nacionālā apvienība, taču "Vienotība" norādīja, ka neatbalstīs viņas kandidatūru, jo uzskata, ka ir neatbilstības viņas amatpersonas deklarācijās.

BNS / Foto: Ieva Lūka/LETA