Aizvadīts konkursa "Rīgas kūkas garša" fināls. FOTO
Pasākumā ikviens garāmgājējs varēja nobalsot par savu favorītu.
Runā Rīga

Aizvadīts konkursa "Rīgas kūkas garša" fināls. FOTO

Jauns.lv

Vecrīgā, pie viesnīcas "Roma" noticis konkursa "Rīgas kūkas garša 2016" fināls, informēja konkursa iniciatores AS "Rīgas dzirnavnieks" mārketinga vadītāja Anita Berķe.

Aizvadīts konkursa "Rīgas kūkas garša" fināls. FOT...

Pasākuma laikā noteica kūku, kas raksturo mūsdienu Rīgas pilsētu.

Konkurss notiek otro gadu. Šogad "Rīgas kūkas garšas" tēma visiem dalībniekiem ir vienota - "Rīgas torņi", kuru balsojumā izvēlējās iedzīvotāji.

Starp kūku finālistiem bija pieci konditori no "Parunāsim. Kafe'teeka", "Tortes fabrikas", "Raušu meistara", "Čak - Čak", kā arī konditore Amanda Freiberga, kas klātienē sacentās par "Rīgas kūkas garšas 2016" uzvarētāja titulu.

Pasākumā ikviens garāmgājējs varēja nobalsot par savu favorītu. Otru daļu vērtējuma noteica speciāla žūrija.

"Rīgas kūkas garša" fināls

"Rīgas kūkas garša" fināls

Pērn par labāko "Rīgas kūkas garšu" atzīta "Bezē konditorejas" kūka "Rīgas preilene", kas bija konditoru stāsts par gaisīgajām sajūtām Rīgā, kas apbur ar smaržu, viegli reibinošo saldumu, labo garastāvokli un Rīgas simbolu - gaili.

Kā ziņots, ''Rīgas dzirnavnieks" ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus - kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem "Herkuless", "Hercogs" un "Īsta saimniece".

Tēmas