Ugunsdzēsēji kapos glābj velosipēdu; spēlmanis „pārnēsā” laimētavu naudu
112
2011. gada 10. septembris, 07:11

Ugunsdzēsēji kapos glābj velosipēdu; spēlmanis „pārnēsā” laimētavu naudu

Jauns.lv

Lietuvietis Stokholmas – Rīgas prāmi atstāj bez antenām. Rīgas lidostā cenšas izkāpt no braucošas lidmašīnas. Kasjauns.lv piedāvā nedēļas dīvainību TOP 5.

Teātra direktori sarīko spaidu realitātes šovu

Viens bijušais un viens esošais teātra direktors pagājušajā nedēļā latvju tautai „apsolīja” kumēdiņus rādīt ne tikai rampas gaismās, bet arī reālajā dzīvē

Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa ceturtdien kādreizējām Dailes teātra direktoram Aivaram Līnim un Nacionālā teātra direktoram Ojāram Rubenim piesprieda 100 stundu piespiedu darbu katram. Abi teatrāļi savulaik – 2009. gada pavasarī - bija nogrēkojušies savā starpā noslēdzot līgumu par abpusējām konsultācijām. Tādā veidā gan Rubenis, gan Līnis ļaunprātīgi izmantoja dienesta stāvokli un katrs nopelnīja 2000 latu.

Tā kā šāds sods tika apstiprināts uz vienošanās pamata, kas panākta ar apsūdzētājiem, ir skaidrs, ka abi teātru direktori savu vainu ir atzinuši un izdarīto nožēlo.

Tagad teātra cienītāji varētu pamest teātra zāles un doties uz Rīgas parkiem skatīties kā teātru direktori grābj rudens lapas vai uz malkas plačiem lūkoties, kā viņi skalda malku. Tomēr šī modernā teātra izrāde teātrmīļiem var izpalikt, jo Probācijas dienests ir visnotaļ žēlīgs pret „baltajām apkaklītēm”. Dienests viņiem neliek ne tīrīt tualetes, ne lasīt akmeņus no tīrumiem. Viņiem piemeklē daudz inteliģentākas nodarbes.

Piemēram, rakstnieka Andreja Dripes mazdēlam, bijušajam Latvijas Valsts televīzijas un radio centra valdes priekšsēdētājam Laurim Dripem, kuru ar piespiedu darbu notiesāja par maluzvejniecību, vajadzēja ar automašīnu apbraukāt Stopiņu pagasta ceļus un izvērtēt kur un kādas ceļa zīmes tur nepieciešams izvietot.

Domājams, ka arī Līnim un Rubenim Probācijas dienests piespriedīs „publiski neredzamus” spaidus darbus, un Latvijas teātri varēs neuztraukties, ka šie abi kungi varētu „noraut” kādas izrādes un skatītāji masveidā dosies lūkot direktoru realitātes šovu.

Rīgas lidostā uzlauž lidmašīnas durvis

Ne tikai Latvijas valdība, bet arī parasts pasažieris var pasliktināt garastāvokli „airBaltic” skandalozajam Bertoldam Flikam.

Naktī uz sestdienu Rīgas lidostā „airBaltic” lidaparāta, kurš jau gatavojās pacelties ceļā uz Armēnijas galvaspilsētu Erevānu, rezerves durvis virs spārna atrāva kāds pasažieris. Līdz ar to reiss aizkavējās par stundu, kuras laikā montieri centās atkal aizdarīt rezerves durvis.

Interesanti, ka Latvijas iedzīvotājiem aviokompānija šo ziņu slēpa un mēs tā arī par šo incidentu paliktu neziņā, jo vien lidmašīnas salonā neatrastos Igaunijas parlamenta deputāts Juku Kalle Raids, kurš par notikušo pastāstīja Tallinas laikrakstam „Postimees”. Tā nu vēlāk Igaunijas laikrakstā rakstīto vēlāk pārstāstīja Latvijas masu saziņas līdzekļi. Pie tam, „airBaltic” no salona draudēja izsēdināt nevis dīvaino pasažieri, kurš grasījās izkāpt no gandrīz jau lidojošas lidmašīnas, bet gan igauņu deputātu, kurš šo incidentu fiksēja.

Laikrakstam „Postimees” Raids pastāstīja, ka īsu brīdi pirms pacelšanās kāds pasažieris piecēlās no savas vietas un atvēra lidmašīnas avārijas durvis.

Igaunijas tautas priekšstāvis sacīja, ka viņš ar telefonu uzņēmis fotogrāfijas par lidmašīnā notiekošo, bet to pamanījusi stjuarte un piesteigusies pie viņa, draudot viņu izsēdināt no lidmašīnas, ja viņš nebeigs fotografēt. Igaunijas deputāts arī pavēstīja, ka pret incidenta vaininieku neviens nav vērsies - viņš mierīgi turpināja sēdēt lidmašīnas salonā.

"airBaltic" skaidro, ka lidmašīnai dodoties virzienā uz skrejceļu, kāds pasažieris pārpratuma pēc atvēra rezerves izeju virs spārna. Tā kā pasažieris neizrādīja nekādas agresijas pazīmes, tad apkalpe to pārsēdināja citā vietā attālāk no rezerves izejām.

Pārdzēries leitis Stokholmas – Rīgas prāmi atstāj bez sakariem

Savukārt kāds pārdzēries lietuvietis jūkli izraisīja uz prāmja Stokholma – Rīga klāja. Viņš pirmdienas naktī uzrāpās prāmja mastā un sabojāja sakaru antenas.

Lietuvietis bija tik ļoti pārpriecājies par savām brīvdienām Zviedrijas galvaspilsētā, ka, braucot atpakaļ uz mājām, „uz krūts” paņēma pārāk lielu grādīgās dziras devu, kā rezultātā vairs nesaprata, ko dara un viņam rādījās mistiski vajātāji.

Apsardze pirmdienas naktī ap četriem uz prāmja Stokholma – Rīga aizturēja piedzērušos 1985. gadā dzimušu lietuvieti, kurš uzrāpies mastā un sabojājis sakaru antenas.

Naktī kāds no prāmja „Romantika” apkalpes pamanīja uz komandklāja nepiederošu vīrieti.  Apkalpes pārstāvis palūdzis vīrietim doties prom no šā klāja, taču viņš nav reaģējis un pēkšņi sācis haotiski skraidīt pa klāju un pēc tam rāpties mastā.

Uzrāpies mastā, viņš sabojājis tur piestiprinātās antenas, tostarp rācijas antenu un globālās pozicionēšanas sistēmas antenu. Sabojātās antenas kuģa īpašniekam radījušas vairāku tūkstošu latu zaudējumus.

Kuģa apsargiem pēc kāda brīža izdevies trakojošo vīrieti dabūt lejā un aizturēt. Viņš bijis manāmā alkohola reibumā. Nekādus loģiskus paskaidrojumus viņš apsardzei nav varējis sniegt, vien teicis, ka bēdzis no vajātājiem. Taču neko konkrētāk Lietuvas pilsonis neminēja, līdz ar to apsargiem netapa skaidra viņa motivācija, jo uz kuģa nekādu vajātāju nebija.

Par spīti sabojātām antenām, prāmis tomēr varēja turpināt kustību.

Ugunsdzēsēji kapos izglābj velosipēdu

Neparastu glābšanas operāciju pirms pāris dienām veica ugunsdzēsēji. Glābējiem šoreiz nācās cīnīties ar agresīviem lidoņiem – iršiem.

Ceturtdienas pievakarē kāds apmēram 40 gadus vecs vīrietis ar velosipēdu devās uz Rīgas Meža kapiem apkopt savu tuvinieku kapu kopiņas.

Sākot rosīties pa kapiem, viņš velosipēdu atstāja pie koka, bet, kad gribēja jau doties mājās, viņš to nevarēja. Pie velosipēda tikt viņam liedza irši – ap to lidinājās vairāki desmiti irši.

Saprotot, ka pats pie velosipēda viņš netiks klāt, vīrietis palīdzību lūdza Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam. Kad notikuma vietā ieradās ugunsdzēsēji -  glābēji, viņi, tērpušies ugunsdzēsēju aizsargtērpos un uzlikuši elpošanas aparātus, paņēma velosipēdu un atdeva to saimniekam.

Laimētavā nozagto naudu paspēlē kaimiņpilsētas spēļu zālē

Pirmdien kāds azartisks jaunietis iemanījās naudu no vienas spēļu zāles seifa pārlikt konkurējošās laimētavas seifā. Pats viņš no tā nekādu labumu gan neguva, tikai iekūlās lielās nepatikšanās.

Valsts policija pirmdien Ogrē aizturējusi vīrieti, kurš pirms tam Lielvārdē bija no kādas laimētavas nozadzis pārsimts latu, kurus uzreiz arī iztērējis citā spēļu ellē.

Pirmdien ap pulksten 11.00 kādā spēļu zālē Lielvārdē viens no spēlmaņiem, ejot prom un ieraugot, ka administratore ir iegājusi palīgtelpā, devies aiz letes, atvēris seifu, paņēmis pārsimts latu un devies prom.

Pēc kāda brīža viņš atgriezies un izlicies, ka nekas nav noticis. Administratore, konstatējot zādzību, aizslēgusi durvis un izsaukusi apsardzi, taču vīrietis saprotot, ka nonāks policijas rokās, izbēdzis pa logu.

Izsauktā policija noskaidroja, ka vīrietis jau atrodas Ogrē. Aizturēšanas brīdī viņš bija alkohola reibumā un visu nozagto naudu jau bija paspējis notērēt citās spēļu zālēs.


Elmārs Barkāns/Foto: Bulls Press