112
2011. gada 25. septembris, 15:02

Vidzemē sieviete nokritusi no 10 metru augstuma, lidojot ar paraplānu

Jauns.lv

Aizvadītajā diennaktī Zemgalē un Latgalē cietuši divi desmit gadus veci bērni, kuri nokrituši no koka, bet Vidzemē sieviete guvusi traumas, lidojot ar paraplānu, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Laura Ševčenko.

Zemgalē vakar cietusi desmit gadus veca meitene, kura krītot no koka, guvusi ribu lūzumu un krūšu kurvja sasitumus un nogādāta slimnīcā. Savukārt Latgalē, no koka nokritis desmit gadus vecs zēns un nogādāts slimnīcā ar potītes traumu.

Vidzemē noticis negadījums, kurā muguras un krūšu daļas sasitumus guvusi 24 gadus veca sieviete. Lidojot ar paraplānu, ko vilkusi automašīna, radušās tehniskas problēmas ar aprīkojumu, kā rezultātā sieviete kritusi no aptuveni desmit metru augstuma. Sieviete nogādāta slimnīcā.

Aizvadītajā diennaktī mediķi saņēmuši arī vairākus izsaukumus uz ceļu satiksmes negadījumu vietām.

Vidzemē ceļu satiksmes negadījumā cietuši četri cilvēki, kuru automašīna noslīdējusi no ceļa, bet slimnīcā ar smadzeņu satricinājumu nogādāts viens no negadījumā iesaistītajiem. Zemgalē, Bauskas apkārtnē, galvas traumu guvis un nogādās slimnīcā kāds 25 gadus vecs motocikla vadītājs, kurš sadūries ar vieglo automašīnu.

Latgalē 76 gadus veca sieviete guvusi smadzeņu satricinājumu, krūšu kurvja traumu un vaļēju apakšstilba lūzumu, kad viņu notrieca automašīna. Savukārt vieglās automašīnas un motocikla sadursmē, cietuši motocikla vadītājs un pasažiere - 17 gadus veca sieviete guvusi potītes lūzumu un ķermeņa sasitumus, bet 20 gadus vecs vīrietis - apakšstilba traumu. Abi nogādāti slimnīcā.

Kā ziņots, Dobeles novada Bikstu pagastā kāds 89 gadus vecs vīrietis, vadot automašīnu "VAZ", neievēroja ceļa zīmi "Dodiet ceļu" un iebrauca krustojumā, izraisot avāriju ar automašīnu "Volvo S80", kuru vadīja 58 gadus vecs vīrietis. Automašīnas "VAZ" vadītājs nogādās Dobeles un apkārtnes slimnīcā.

Vēl mediķi pagājušajā diennaktī snieguši palīdzību 38 gadus vecai sievietei Zemgalē, kurai pēc irša kodiena sākusies alerģiska reakcija un viņa nogādāta slimnīcā.

Tāpat Zemgalē hospitalizēta 29 veca sieviete ar acs ķīmisku apdegumu, ko viņa guvusi pēc piparu gāzes iepūšanas tajā. Bet 39 gadus vecs vīrietis nogādāts slimnīcā alkohola reibumā ar durtu brūci plecā. Latgalē palīdzība sniegta 42 gadus vecai sievietei, kuru iepriekšējā dienā sakodusi čūska.

Kopumā aizvadītajā diennaktī mediķiem bijuši 1294 izsaukumi.

LETA

Tēmas