Kartupeļu derīguma termiņš: 7 minūtes
Sabiedriskās politikas centra Providus pētniece Linda Curika savā blogā politika.lv raksta:
“Mana pirmā darbavieta pēc vidusskolas beigšanas bija McDonald’s restorāns, un mana sirds katru reizi sarāvās, kad metām ārā pārtiku, piemēram, ceptus frī kartupeļus, kuru derīguma termiņš ir tikai septiņas minūtes. Tie nonāca konteineros, kas uz nakti tika slēgti. Domāju par tiem, kas uz ielas un badā.
Kopš strādāju Providus, apmeklēju pasākumus, ko rīko valsts, nevalstiskas un privātas organizācijas, un prātoju – kas notiek ar neapēstajām lašmaizēm? Izrādījās, ka konferences pārtikas pārpalikumus tā vienkārši nedrīkst aizvest uz patversmi. Vajag Pārtikas un veterinārā dienesta atļauju un izvērtējumu. Vienmēr klusībā ceru, ka pārpalikumus neizmet, bet vismaz ļauj apēst darbiniekiem. Tomēr nebrīnīšos, ka tas tiek uzskatīts par sliktu korporatīvo kultūru, tāpēc vienkāršāk ir visu izmest ārā. Iznāk, ka loģika ir šāda – labāk badā nomiris bezpajumtnieks, nevis ar vecu jogurtu saindējies bezpajumtnieks...