Politika
2011. gada 12. oktobris, 23:29

Spūdžs izvairīgs par iespēju mainīt koalīcijas aprises

Jauns.lv

Tā kā publiski tiek apšaubīti Zatlera reformu partijas (ZRP) programmatiskie uzstādījumi, ZRP neredz iespēju turpināt sarunas par valdības veidošanu, Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma" sacīja ZRP valdes loceklis Edmunds Sprūdžs, gan izvairīgi komentējot iespēju mainīt koalīcijas modeli.

"Nav publiskajā telpā jāplēšas. Situācija ir tāda, ka neredzam iespēju turpināt sarunas, ja publiski tiek apšaubīti mūsu programmatiskie uzstādījumi. Mūsu mērķis nav iekļūt valdībā par katru cenu, bet gan veikt reformas, par kurām atbildību prasīs vēlētāji. Tikmēr šodien Latvijas radio tiešraidē "Krustpunkti" [Solvita] Āboltiņas kundze tā vietā, lai kopīgi aizstāvētu reformas, nepārliecinošai izteicās par izglītības reformu, savukārt Raivis Dzintars blogā rakstījis, ka reformas ir domu apkopojums, kam būs nosacīta loma," sacīja Sprūdžs.

Viņš norādīja, ka rīt, 13.oktobrī, ZRP notiks tikšanās valdē un frakcijā un "lemsim, ko darīt tālāk, jo pagaidām jādod iespēja sarunu partneriem reaģēt."

Uz raidījuma vadītāja jautājumu, vai notikumu pavērsiens nenozīmē cerību "Saskaņas centram" un koalīcijas modeļa maiņu, ZRP līderis atbildēja izvairīgi.

"Nekad nevar izslēgt dažādas iespējas, tomēr patlaban neredzu vajadzību par to runā," sacīja Sprūdžs.

Kā ziņots, ZRP šovakar paudusi neapmierinātību ar koalīcijas veidošanas sarunu gaitu un nolēmusi "ieturēt pauzi" līdz piektdienai. ZRP norāda, ka sarunas par koalīcijas veidošanu un nākamās valdības darāmajiem darbiem "nav saprātīgas".

"Mūsu partneri pauduši vēlmi paņemt pauzi sarunās. Mēs respektējam viņu viedokli un gaidām atpakaļ sarunās," samiernieciski sacīja "Vienotības" priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Kareivīgi nebija noskaņots arī VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš, kurš atzina, ka respektējot ZRP kā sarunu partnera tiesības paņemt pauzi. "Tas ir jauns politiskais spēks, viņiem nepieciešams apdomāt visu un iet uz konstruktīvu rīcību," teica Bērziņš.

Savukārt VL-TB/LNNK politiķis Imants Parādnieks izteicās, ka nepieciešams konstruktīvs darbs un "nevajadzētu tumšā telpā meklēt to, kā tur nav".

LETA