112
2011. gada 14. novembris, 16:17

VID notver Latvijas, Lietuvas un Izraēlas pilsoņus mēģinājumos valstī ievest 384 blokus kontrabandas cigarešu

Jauns.lv

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas kontroles pasākumu laikā uz austrumu robežas novērsa Latvijas, Lietuvas un Izraēlas pilsoņu mēģinājumus nelegāli Latvijā ievest kopumā 384 blokus jeb 78 900 dažādu marku cigaretes ar Baltkrievijas un Krievijas akcīzes nodokļa markām, kas bija paslēptas automašīnu konstrukcijās un pārtikas produktu iepakojumos.

VID Sabiedrisko attiecību daļā aģentūra LETA uzzināja, ka šodien Terehovas muitas kontroles punktā padziļinātas kontroles gaitā kādas tukšas kravas automašīnas "Volvo" kabīnē aiz cimdu nodalījuma un pārtikas produktu iepakojumos muitnieki atrada noslēptas 1080 cigaretes "Peter I", "Kiss" un "Kent" ar Krievijas akcīzes nodokļa markām. Automašīnu vadīja 45 gadus vecs Latvijas pilsonis.

Svētdien, 13.novembrī, Silenes muitas kontroles punktā padziļinātas kontroles gaitā vieglās automašīnas "Volkswagen" degvielas tvertnes vietā, zem aizmugurējā sēdekļa, un aiz aizmugurējā bampera muitnieki atrada slēptuves, kurās paslēptas 33 960 "Minsk" un 33 280 "Queen" markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām. Šo automašīnu vadīja 40 gadus vecs Lietuvas pilsonis.

Piektdien, 11.novembrī, Pāternieku muitas kontroles punktā muitnieki kopā ar robežsargiem vieglās automašīnas "Ford' padziļinātas fiziskās kontroles gaitā tās spārnos un sliekšņos atrada 10 580 "West" un "Bond" markas cigaretes ar Krievijas akcīzes nodokļa markām. Automašīnu vadīja kāda 44 gadus veca Izraēlas pilsone.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu vadītājiem noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu par muitošanai pakļauto preču ievešanu muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles, vai tās nedeklarējot.

Cigaretes novietotas muitas kontroles punktu aizturēto preču noliktavās, bet automašīnas - aizturēto transportlīdzekļu stāvlaukumos līdz lēmumu pieņemšanai administratīvo pārkāpumu lietās.

LETA