Jelgavai būs sava īpašā nacionālā virtuve
Jelgavas Amatu vidusskolas pavāres izstrādājušas divas īpašas ēdienu receptes – „Hercoga bura” un „Šarlotes skūpsts”, kuri kļūs par Jelgavas virtuves atpazīstamības simboliem.
Šie ēdieni to baudītājiem atgādinās par kādreiz varenās Kurzemes hercogistes galvaspilsētas vēsturi. Divus jaunos ēdienus par īpašiem padara ne tikai to nosaukumi – „Hercoga bura” un „Šarlotes skūpsts”, bet arī speciāli izstrādātas receptes, ko radījušas Amatu vidusskolas pavāru specialitātes - skolotājas Aina Tīruma un Ligita Ziemele ar saviem audzēkņiem.
Receptes radītāji atklāj, ka „Hercoga bura” ir pamatēdiens, kas pamatā gatavots no Zemgalē audzētas cūkas šķiņķa un karamelizētiem skābētiem kāpostiem. Tā sastāvā ir arī dažādi dārzeņi, brūklenes, smiltsērkšķi, kadiķu ogas, kā arī āboli un ābolu sulas no Bramberģes muižas. Savukārt deserta „Šarlotes skūpsts” lielākais noslēpums ir dzintarogu sula un kāds īpašs mīlestības eliksīrs.
Lai nobaudītu jaunos ēdienus un tie būtu atrodami arī Jelgavas ēdinātavu piedāvājumā, vēl mazliet jāpaciešas. Pirmdien, 5. decembrī, ēdienu recepšu izstrādātāji pilsētas ēdināšanas uzņēmumu pārstāvjus aicina uz meistarklasi, lai padalītos ar „Hercoga buras” un „Šarlotes skūpsta” noslēpumiem.
Kasjauns.lv/Foto: Aleksandrs Zariņš/ www.poga.lv