• Cilvēkiem, kuri cieš no cukura vielmaiņas traucējumiem vai grib samazināt uzņemto kaloriju daudzumu, noteikti noderēs saldinātājs, kas neveicina glikozes līmeņa straujas svārstības.
• Ikreiz meklējiet dabīgāku, mazāk apstrādātu saldinātāju, turklāt kritiski izvērtējiet vārdu “dabīgs”. Arī agaves sīrups tiek reklamēts kā dabīgs, lai gan patiesībā no agaves auga tur ir maz – sīrupā aptuveni 80% ir fruktoze.
• Fruktoze neraida tādus pašus sāta signālus kā glikoze, tāpēc labāk lietojiet brūno cukuru, vienīgi mazās devās.
• Ja vēlaties pamēģināt stēviju, sāciet ar pulverizēto formu, kas gan nebūs tik salda kā ekstrakts (pulveris un lapas ir 10–15 reizes saldākas), toties mazāk apstrādāta.
• Ikdienā saldu uzņemiet ar mēru un ievērojiet aktīvu dzīvesveidu, tad svētku reizēs uzņemtie saldumi lielu kaitējumu nenodarīs.