Liepājā bļitkotāji droši kāpj uz plānā ledus un dzer šņabi. FOTO. VIDEO
Sabiedrība
2012. gada 2. februāris, 07:53

Liepājā bļitkotāji droši kāpj uz plānā ledus un dzer šņabi. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Lai arī pie Liepājas kanāla ir izlikts uzraksts „Uz ledus atrasties bīstami”, uz tā ir redzams bļitkotāju pūlis. Arī šņabi iedzert viņi nebaidās, jo pērnziem no ūdens izvilkuši policistu, kurš viņiem rakstīja pārkāpumu protokolus.

Pašlaik zemledus makšķerniekiem esot karstā sezona – sācies lielais salaku nārsts. Zivis no jūras pa kanālu dodas nārstot uz Liepājas ezeru. Trauslais ledus, uz kura kāpt puslīdz droši varēs tikai nedēļas beigās, loma tīkotājiem nav par plānu.

Pie Atteku salas uz ledus sasēduši vairāki desmiti makšķernieku un ar katru nākamo stundu stinšu mednieku skaits strauji pieaug. Daudzi atbraukuši no citām pilsētām un pat no kaimiņzemes Lietuvas. Viņi paši sakās, ka bļitkošana esot viņu trešā reliģija. Otrā basketbols, protams. Lietuvieši neslēpj, izbrīnu, kādēļ Liepājā joprojām neesot makšķerēšanas svētku ar mūziku, tirgošanos un citām jautrībām, zinot, cik liela piekrišana ir šai nodarbei. Ja kaut kas tāds Liepājā tiktu uzrīkots, te ierastos simtiem bļitkotāju no visas Lietuvas un kas zina, varbūt pat no tālākām vietām, raksta portāls www.irliepaja.lv.

Liepāja esot bļitkotāju paradīze, saka lietuvieši. Klusums, svaigs gaiss, labi ķeras. Un ērti piebraukt. Pats pilsētas centrs. Arī blakus sēdošie liepājnieki piebalso, ka mums no leišiem vēl daudz jāmācās. Šādu bļitkotāju svētku sarīkošanai nemaz daudz nevajadzētu - duci urnu gružu izmešanai, dažas labierīcības kabīnes un iespēju tirgotājiem bez liekām formalitātēm patirgoties. Jā, un atļaut kādu mēriņu ieņemt vajadzētu, piebalso vīrs, kurš azotē paslēpis pudeli degvīna.

Runājot par to alkohola lietošanu, bļitkotāji ar smaidu atceras pērno ziemu, kad pašvaldības policisti pārlieku centīgi esot staigājuši gar bļitkotājiem, meklējot, kuri saskandina glāzītes. Dažus grēkāžus atraduši, kad pēkšņi, viens no municipāļiem esot ielūzis ledū, ejot uz mašīnu pēc kārtējās protokolu ķīpas. Bļitkotāji visi kā viens metušies glābt nelaimīgo soģi un veiksmīgi izvilkuši arī. Kopš tās reizes sīvā mēriņu mednieki tik bargi arī neesot.

Tikmēr kāds vīrs no āliņģa izvelk kārtējo zivi un priecīgs iesaucas, ka nu būšot rekords. Zivs garums uzreiz tiek salīdzināts ar blakus sēdošā lietuvieša šņabja pudeli. Pieliekot klāt, nākas gan atzīt, ka pudele garāka. Un tomēr bļitkotājs apmierināts. Ja lietuvietis būtu atbraucis ar puslitra pudeli, būtu vienādi, bet šim taču nulle septiņi!

Makšķernieki ignorē uzrakstu par ledus bīstamību

Liepājā sākusies bļitkošanas sezona

Kasjausn.lv/Foto: www.irliepaja.lv


Tēmas