Amatnieku Lieldienu tirdziņš un "OKartes skatuves" koncerts Centrāltirgū
Zaļajā ceturtdienā, 5. aprīlī, visas dienas garumā no plkst. 8.00 Centrāltirgū un Vidzemes tirgū notiks amatnieku un mājražotāju tirdziņš ar lauku labumiem no visas Latvijas, Kasjauns.lv informēja "Rīgas Centrāltirgus" sabiedrisko attiecību vadītājs Ivars Jakovels.
Par godu gaidāmajiem svētkiem, no plkst. 11.00 Centrāltirgus Nēģu ielas laukumā pie Gaļas paviljona notiks Lieldienu ieskandināšana ar populārā televīzijas šova „OKartes skatuve” dalībnieku koncertu, radošajām darbnīcām, spēlēm un konkursiem, un veselīgās svētku zupas vārīšanu kopā ar "EcoCatering" šefpavāru Rihardu Frīdenbergu-Kalniņu.
Amatnieku un mājražotāju Lieldienu tirdziņā tiks piedāvāta lieliska kūpināta lauku gaļa un zivis, bez ierauga cepta mājas rupjmaize, dažādi našķi un kārumi. Pie amatniekiem būs iespējams iegādāties suvenīrus, dāvanas un praktiskas lietas no koka, dzijas, keramikas un dzintara.
Par svētku noskaņu rūpēsies OKartes skatuves skatītāju iemīļotie mākslinieki – Kristaps Pujāts, Mārtiņš Ruskis, Jānis Buķelis, Toms Bokums, Oskars Deigeli, Kašers, Sabīne Berezina, Antra Stafecka, Marta Ritova, Sandija Vīgante, Kristīne Miljone un Kristīne Šomase. Svētku koncerta repertuārā iekļautas tādas dziesmas kā Zelta Sirds; Besame Mučo; Es Tevi gribu; Neprāts; Bed or roses; Es vēlētos vēlreiz; Zemenes; Kādā Brīnišķā dienā; Tu un tikai Tu, Vēl Tevi mīlēt un citas.
Paralēli OKartes skatuves koncertam Centrāltirgus Nēģu ielas laukumā norisināsies aizraujošas radošās darbnīcas lieliem un maziem ar olu ripināšanu un salmu figūru pīšanu. Sadarbībā ar Rīgas domes Labklājības departamentu pie īpašās žurnāla „Māja” recepšu sienas ikvienam būs iespēja iepazīstināt un ieintriģēt citus ar savu pienu vai graudaugu produktu ēdiena recepti. Pieaugušie varēs kopā ar uztura speciālistu izvērtēt savus ēšanas paradumus, kamēr bērni būs laipni aicināti piedalīties olu dekorēšanas darbnīcā kopā ar Lieldienu zaķi. Sākot no plkst. 12:30 Centrāltirgus Piena paviljonā ikvienam būs iespēja pārliecināties par savām zināšanām attiecībā uz piena un graudaugu produktu nozīmi uzturā, piedaloties orientēšanās spēlē. Labākie spēlētāji saņems balvas pie krējuma degustācijas stenda Dārzeņu paviljonā. Sākot no plkst. 12:30 Dārzeņu paviljonā Aklajā degustācijā „Krējums 2012” noteiksim labāko Centrāltirgus krējumu, bet kopā ar Vom Fass labas garšas konsultantu Kasparu Vendeli mācīsimies gatavot veselīgus ēdienus no piena un graudaugu produktiem.
„Novēlu ikvienam sajust pavasara noskaņas, kas ienākušas tirgū. Lai katrs tirgū atrod sev vajadzīgos produktus Lieldienu svētku galdam un aiziet mājās ar pilnu somu laba garastāvokļa. Priecīgas Lieldienas!”, saka Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs.
Kasjauns.lv
Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību