Runā Rīga
2012. gada 6. maijs, 18:01

RD komiteja lems par grausta A.Deglava ielā 41 piespiedu sakārtošanu

Jauns.lv

Rīgas domes (RD) Pilsētas īpašuma komiteja pirmdien, 7.maijā, lems par grausta Augusta Deglava (A.Deglava) ielā 41 piespiedu sakārtošanu, liecina komitejas darba kārtība.

Lēmumprojektā norādīts, ka RD Īpašuma departaments, apsekojot ēku, konstatējis, ka tās tehniskais stāvoklis ir būtiski pasliktinājies, vizuālais izskats bojā pilsētas ainavu, ēka nav noslēgta un ir brīvi pieejama, tādējādi īpašuma uzturēšanā kopumā netiek ievērotas normatīvo aktu prasības. Līdz ar to attiecīgā ēka iekļauta apzināto cilvēku drošību un vidi degradējošo objektu sarakstā kā A kategorijas grausts.

Plānots, ka RD Pilsētas īpašuma komiteja uzdos ēkas īpašniekiem noslēgt ēkas pirmā stāva logus un durvis, lai novērstu nepiederošu personu iekļūšanu īpašumā. Paredzēts, ka komiteja noteiks ēkas īpašniekam mēneša laikā iesniegt Rīgas pilsētas būvvaldē iesniegumu par būves nojaukšanas uzdevuma izsniegšanu un četru mēnešu laikā paveikt demontāžas darbus.

Komiteja arī plāno noteikt ‒ ja ēkas īpašnieks noteiktajos termiņos ēku nenojauks, Īpašuma departaments veiks lēmuma piespiedu izpildi, par ko līdzekļi tiks piedzīti no ēkas īpašniekiem.

Plānots, ka par lēmuma izpildi būs atbildīgs Īpašuma departaments, RD Satiksmes departaments un Rīgas pilsētas būvvalde.

Ēkas A.Deglava ielā īpašnieki ir Vladimirs un Artjoms Demjanovi.

Jau vēstīts, ka RD Īpašuma departaments apkopojis datus par kopumā 247 graustiem galvaspilsētā, tostarp 109 ir ar augstu sabiedriskās drošības apdraudējuma pakāpi.

Par bīstamākajiem Rīgas graustiem RD Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs iepriekš minēja īpašumu G.Astras ielā 4, Lomonosova ielā 5, A.Deglava ielā 41, Viskaļu ielā 16, Jēzusbaznīcas ielā 17, Valdeķu ielā 51, kā arī Valmieras ielā 41, Ieriķu ielā 5, Skaistkalnes ielā 17, Ogļu ielā 22 un citus.

BNS