Anmary pusfinālā Eirovīzijā palika gandrīz pēdējā - 16.vietā
Anmary izpildītā dziesma
Sabiedrība
2012. gada 27. maijs, 09:52

Anmary pusfinālā Eirovīzijā palika gandrīz pēdējā - 16.vietā

Jauns.lv

Latvijas pārstāve Anmary savā pusfinālā Eirovīzijā palika 16.vietā, šādus datus, noslēdzoties konkursam Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku, atklājuši dziesmu konkursa rīkotāji.

Tas ir līdzīgs rādītājs, kā Latvijai veicies pēdējos gadus. "Musiqq" un Aisha savos pusfinālos bija 17.vietā, bet Intars Busulis - 19.vietā. Latvijas dziesmai šogad no pusfināla neizdevās izkļūt jau ceturto gadu pēc kārtas.

Žūrijas un skatītāju kopvērtējumā Anmary pirmajā no pusfināliem saņēma kopumā 17 punktu no piecām valstīm - pa četriem punktiem iedeva Īrija, Krievija un Moldova, trīs punktus Azerbaidžāna, bet divus punktus Melnkalne.

Visvairāk punktu pirmajā pusfinālā savāca Krievijas vecmāmiņu priekšnesums un dziesma "Party For Everybody", kā arī Albānijas, Rumānijas, Grieķijas un Moldovas dziesmas.

Anmary izpildītā dziesma "Beautiful Song", saņemot 17 punktus, palika 16.vietā, aiz sevis atstājot divas valstis - Beļģiju un Austriju.

Finālam kvalificējās desmit valstis no katra pusfināla.

Lai arī neiekļuva finālā, Anmary bija gandarīta par savu sniegumu. Viņa pavēstīja, ka jūtas godalgota, un pateicās visiem, kas palīdzēja sagatavoties konkursam, kā arī tiem, kas par viņu turēja īkšķus.

Eksperti Latvijā paslavēja Anmary vokālu, bet kritizēja priekšnesumu, kas bijis pelēcīgs.

Latvija delegācija no Baku atgriežas pirmdien.

Jau ziņots, ka Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā Baku uzvarējusi Zviedrijas pārstāve Lorīna ar dziesmu "Euphoria". Zviedrijas dziesma saņēma 372 punktus. Līdz ar to nākamgad Eirovīzijas dziesmu konkursa abi pusfināli un fināls notiks Zviedrijā.

Otrajā vietā palika grupa "Buranovskije babuški" no Krievijas ar dziesmu "Party for Everybody", kas saņēma 259 punktus, bet trešajā vietā - Serbijas pārstāvis Žeļko Joksimovičs ar dziesmu "Nije ljubav stvar", kas ieguva 214 punktus.

Anmary uzstāšanās Eirovīzijā - video:


BNS, Foto: AFP/LETA