Sabiedrība
2012. gada 27. maijs, 13:25

Godmanis pagaidām neplānojot pievienoties kādam politiskajam spēkam

Jauns.lv

Ekspremjers, Eiropas Parlamenta (EP) deputāts, pagājušā gada beigās likvidētās partijas LPP/LC valdes loceklis Ivars Godmanis patlaban neplānojot pieslieties kādam citam politiskajam spēkam.

"Pašlaik nekas tāds netiek apspriests, un attiecīgi Godmaņa kungs neko nav izlēmis šajā jautājumā," sacīja eiroparlamentārieša palīdze Rita Voina.

EP mājaslapā, kur atrodama informācija par visiem deputātiem, Godmanis vēl aizvien norāda, ka ir piederīgs partijai LPP/LC. Savukārt EP Godmanis darbojas Eiropas Liberāļu un demokrātu apvienības grupā.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva materiāli, Godmanis ir dzimis 1951.gada 27.novembrī Rīgā un viņam ir trīs bērni. Godmanis ir beidzis Rīgas 1.vidusskolu, bet vēlāk Latvijas Universitātes (LU) Fizikas un matemātikas fakultāti. 1983.gadā politiķis aizstāvēja disertāciju, bet 1992.gadā ieguva fizikas doktora grādu.

Godmanis ir strādājis Rīgas 1.vidusskolā par pasniedzēju, no 1984. līdz 1988.gadam bijis jaunākais zinātniskais līdzstrādnieks LU Cietvielu fizikas institūtā, bet līdz ar Atmodu viņš pievērsās politikai un 1990.gadā tika ievēlēts par Augstākās Padomes deputātu kā Latvijas Tautas frontes loceklis no 139.Kuldīgas vēlēšanu apgabala.

Latvijai ekonomiski smagajā pārmaiņu laikā no 1990. līdz 1993.gadam Godmanis bija Ministru padomes priekšsēdētājs, bet nākamajos gados viņš no politikas uz laiku attālinājās un bija AS "SWH Riga" viceprezidents un AS "Latvijas Krājbanka" prezidents.

1998.gadā Godmanis tika ievēlēts 7.Saeimā un vēlāk kļuva par finanšu ministru Viļa Krištopana (tolaik - LC) valdībā. 8.Saeimā Godmaņa pārstāvētā partija "Latvijas ceļš" neiekļuva, bet 2006.gadā, LC satuvinoties ar LPP, Godmanis tika ievēlēts par 9.Saeimas deputātu un Saeima apstiprināja viņu par iekšlietu ministru Aigara Kalvīša (TP) valdībā.

2007.gadā Godmanis bija viens no LPP/LC kandidātiem Valsts prezidenta amatam, taču vēlāk viņš no kandidēšanas atteicās.

NO 2007.gada beigām līdz 2009.gada februārim Godmanis bija Ministru prezidents, bet 2009.gada vasarā viņš tika ievēlēts Eiropas Parlamentā.

LETA