Radikālo protestu rīkotājs Uldis Freimanis atrasts miris
Piketa organizators Uldis Freimanis piedalās piketā pie Ministru kabineta
112
2012. gada 9. jūlijs, 15:20

Radikālo protestu rīkotājs Uldis Freimanis atrasts miris

Jauns.lv

Sestdienas rītā latviešu patriots Uldis Freimanis atrasts miris pie savas mājas. Portāls tautastribunals.lv vaino viņa nāvē „čekas noziedzniekus” no Drošības policijas.

Minēto portālu veido Linards Grantiņš, bijušais liepājnieks un cilvēktiesību grupas „Helsinki–86” aktīvists, kurš dzīvo Vācijā. Grantiņa „Tautas tribunāls” ir pārliecināts: „Nav ne mazāko šaubu, ka to veikuši čekas noziedznieki, no Jāņa Reinika vadītā kantora. Dievs, Uldi, lai ir ar Tevi Tajā Pasaulē. Tā Diena nav vairs aiz kalniem, kad Tavi slepkavās tiks vilkti uz “Jekelna skatuves”!”

Pēc neoficiālas informācijas, Freimanim bijusi slima sirds, taču viņš nav pievērsis vajadzīgo uzmanību savai veselībai, piemēram, apmeklējot ārstus.

Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis vien oficiāli apstiprina, ka Purvciemā atrasts 1943. gadā dzimuša vīrieša līķis, bez vardarbīgas nāves pazīmēm, un tas jau ir nodots radiniekiem apbedīšanai. „Kriminālprocess netiks uzsākts,” piebilst Sadovskis.

Freimanis ir pazīstams ar gājienu organizēšanu 1. jūlijā, pieminot kārtējo Rīgas „atbrīvošanu” un Baigā gada beigas – šajā datumā 1941. gadā Latvijas galvaspilsētā iesoļoja Vācijas karaspēks, nomainot PSRS iebrucējus. Vēl pagājušajā nedēļā Freimanis paspēja piedalīties protesta akcijā pie ebreju genocīda upuru piemiņas pasākuma. Latviešu nacionālistu aprindās gan Freimanis bija pretrunīgi vērtēta persona.

Māris Puķītis/Foto: Edijs Pālens/LETA