Rīgas domes vadība iepazīstas ar būvdarbu gaitu Vecmīlgrāvī. FOTO
Kompleksa rekonstrukcija notiek sadarbībā ar Vecmīlgrāvja attīstības biedrību un Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienību.
Runā Rīga
2012. gada 10. augusts, 16:50

Rīgas domes vadība iepazīstas ar būvdarbu gaitu Vecmīlgrāvī. FOTO

Jauns.lv

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks kopā ar Īpašuma departamenta direktoru Oļegu Burovu devās uz Vecmīlgrāvi, lai pārbaudītu, kā vasaras periodā noris renovācijas darbi kultūras namā „Ziemeļblāzma” un vietējās izglītības iestādēs.

Kā Kasjauns.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā, kultūras pils „Ziemeļblāzma” rekonstrukcijas un restaurācijas pasūtītājs ir Rīgas domes Īpašuma departaments. Līgums par kultūras nama “Ziemeļblāzma” rekonstrukciju un restaurāciju starp Rīgas domes Īpašuma departamentu un SIA „Arčers” tika parakstīts 2011. gada 18. jūlijā. Visus būvdarbus plānots pabeigt līdz 2013. gada martam. Kompleksa rekonstrukcijas arhitekts ir Juris Monvīds Skalbergs. Kompleksa rekonstrukcija notiek sadarbībā ar Vecmīlgrāvja attīstības biedrību un Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienību.  

Ēka ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, tās platība ir 5 205 m2, bet ēkai piegulošā parka teritorija ir 51 045 m2 liela. No 2012. gada marta līdz 2012. gada augustam ir pabeigta demontāža, jaunā jumta seguma un nesošo konstrukciju montāža, jumta siltināšanas darbi, uzsākti melno grīdu betonēšanas darbi iekštelpās un sienu mūrēšana, kāpņu un zāles metāla konstrukciju montāža, ārējo un iekšējo tīklu ierīkošana, kā arī iespaidīgi darbi parkā – ierīkots bruģakmens segums un bērnu rotaļu laukums. Uzsākta grotas, lapenes, rotondas, tējas namiņa un informācijas centra izbūve. Uzsākta žoga izbūve. Kopā ar SIA Arčers” darbiniekiem un apakšuzņēmējiem objektā pastāvīgi strādā apmēram 70 cilvēku. Apmeklējuma laikā bija iespēja pārliecināties par to, ka rudenī demontētais skatu tornis ir pilnībā mainījies, ieguvis savu jauno izskatu un ir vairāk kā 35,5 m augsts.

Pēc tam domes vadība devās uz Rīgas 31. vidusskolu, lai pārliecinātos, kā tur rit sporta zāles remonts. Pavisam Vecmīlgrāvī atrodas 11 izglītības iestādes – trīs skolas, seši bērnudārzi un viens Bērnu un jauniešu centrs, kā arī Augusta Dombrovska mūzikas skola. Visās izglītības iestādēs pēdējo trīs gadu laikā veiktas investīcijas: ēku siltināšana – piecās ēkās, žogu nomaiņa – septiņās, jumtu nomaiņa – divās, aktu zāles remonts – vienā, sporta un rotaļu laukumu izveide un žogu nomaiņa – trijās, virtuves bloka nomaiņa – vienā, ugunsdrošības signalizācijas uzstādīšana – trijās un ūdens un kanalizācijas sistēmas nomaiņa divās ēkās. Kā informēja Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs, Vecmīlgrāvja izglītības iestāžu ēku uzlabošanai iztērēti 3,83 miljoni latu, savukārt kultūras pils „Ziemeļblāzma” rekonstrukcija un restaurācija izmaksās aptuveni 9 miljonus latu.

Kasjauns.lv/Foto: Renārs Koris

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību