Remonti skolās nav pabeigti, taču mācības sāksies
"Diemžēl Latvijā ir labu celtnieku krīze, un ne vienmēr tie cilvēki, kas veic remontus, to prot darīt," atzīst Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas prezidente Ineta Tamane. Profesionāļu trūkums traucējis laikus veikt remontdarbus mācību iestādēs.
Sabiedrība
2012. gada 27. augusts, 06:11

Remonti skolās nav pabeigti, taču mācības sāksies

Jauns.lv

Neskatoties uz to, ka vairākās skolās remonti nav pabeigti, mācības tajās tiks sāktas laicīgi. Bieži vien darbus pabeigt laicīgi traucē grūtības atrast labus remontdarbu veicējus, intervijā sacīja Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) prezidente Ineta Tamane.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Līdz mācību gada sākumam ir palicis maz laika, un citu variantu nav – septembris ir klāt un mācības ir jāsāk. Protams, ne visur remonti ir beigušies, arī manā skolā joprojām notiek remonti, un diemžēl Latvijā ir labu celtnieku krīze, un ne vienmēr tie cilvēki, kas veic remontus, to prot darīt," klāstīja Tamane.

LIVA prezidente arī atzina – šā iemesla dēļ skolu vadībai daudz vairāk enerģijas un laika jāvelta, mainot būvdarbu vadītājus. "Izrādās, ka Latvijā atrast labu jumiķi ir sarežģīti," piebilda Tamane.

Vienlaikus gan Tamane uzsvēra, ka, neskatoties uz to, ka remonti skolās vēl nav pabeigti, lielākajā daļā skolu tas tiks izdarīts, savukārt tajās skolās, kurās remontus vēl nepabeigs, tie tikšot veikti tā, lai netraucē mācību procesam.

Izglītības un zinātnes ministrija prognozē, ka šajā mācību gadā vispārizglītojošajās dienas izglītības programmās mācīsies 202 413 skolēnu, kas ir par aptuveni četriem tūkstošiem mazāk nekā iepriekšējā mācību gadā, arī nākamajos gados vispārējais skolēnu skaita kritums tiek prognozēts salīdzinoši neliels.

BNS/ Foto: Shutterstock