Sabiedrība
2012. gada 28. augusts, 00:07

Mūziķi apvienojas jaunā latviešu mūzikas projektā "Raxtu raxti"

Jauns.lv

Vairāki mūziķi apvienojušies jaunā, unikālā latviešu mūzikas projektā "Raxtu raxti", kurā skan komponista Imanta Kalniņa dziesmas tautas mūzikai raksturīgās apdarēs, informēja jaunā projekta pārstāvis Kārlis Auzāns.

Projektā "Raxtu raxti" apvienojušies gan vairāki grupas "Autobuss debesīs" mūziķi Marta Kristiāna Kalniņa vadībā, gan pazīstami folkmūzikas pārstāvji - Kristīne Kārkla-Puriņa un Edgars Kārklis.

Pirmā iespēja dzirdēt un uzzināt plašāk par jauno projektu būs 30.augustā "Sound Division Studio", Āraišu ielā 34, plkst.19. Iepazīšanās pasākuma laikā notiks koncerts, kā arī būs iespēja uzzināt plašāk par projektu, tiekoties gan ar mūziķiem, gan pašu komponistu Kalniņu.

Jaunās mūzikas programmas pamatā ir Kalniņa dziesmas ar Laimas Līvenas, Broņislavas Mārtuževas un Māra Čaklā vārdiem, kuru melodijās un tekstos jūtamas tiešas atsauces uz latviešu tautas mūziku. Tieši tāpēc "Raxtu raxti" izpildījumā šīs dziesmas skan tautas mūzikai pietuvinātā skanējumā, izmantojot ne vien tradicionālos, bet arī tautas mūzikas instrumentus - kokles, dūdas un citus.

LETA