Bordāns nerosinās disciplinārlietu pret tiesnesi Buividi
Vērtējot nepieciešamību ierosināt disciplinārlietu pret Buividi, Bordāns vērtēja tieši viņas darbību tiesneša amatā.
Sabiedrība
2012. gada 11. septembris, 17:34

Bordāns nerosinās disciplinārlietu pret tiesnesi Buividi

Jauns.lv

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (VL-TB/LNNK) pagaidām nerosinās disciplinārlietu pret Rīgas apgabaltiesas Civillietu kolēģijas priekšsēdētāju Skaidrīti Buividi, kuru korupcijas apkarotāji tur aizdomās par fiktīvas tiesu darbinieku nodarbināšanas atbalstīšanu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā informēja Bordāna preses sekretāre Līga Ādamsone, Buivide ir sniegusi savus paskaidrojumus tieslietu ministram. Tomēr ministrs, izvērtējot viņa rīcībā esošos materiālus, pagaidām neredz pamatu disciplinārlietas ierosināšanai.

Vērtējot nepieciešamību ierosināt disciplinārlietu pret Buividi, Bordāns vērtēja tieši viņas darbību tiesneša amatā, atzīmēja Ādamsone.

Kā ziņots, augusta beigās Bordāns nosūtīja pieprasījumu Buividei sniegt rakstveida informāciju par savu rīcību saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sākto kriminālprocesu, kurā viņa kopā ar Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas priekšsēdētāju Ziedoni Strazdu atzīta par aizdomās turēto.

Buividei paskaidrojums ministram bija jāsniedz desmit dienu laikā no pieprasījuma nosūtīšanas brīža.

Jau ziņots, ka KNAB darbinieki 7.augustā aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā saistībā ar fiktīvu tiesu darbinieku nodarbināšanu un viņu kontos ieskaitīto finanšu līdzekļu izmantošanu aizturēja Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas priekšsēdētāju Strazdu. Šai pašā kriminālprocesā par aizdomās turēto tika atzīta arī Buivide.

Abiem tiesnešiem tika piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, un viņi abi neilgi pēc liecību sniegšanas KNAB saslima.

LETA, Foto: Edijs Pālens/LETA