Godmanis: vienīgās zāles, kā apturēt iedzīvotāju aizplūšanu, ir jaunu darba vietu izveide
Pēc bijušā ministru prezidenta Ivara Godmaņa domām vienīgais variants kā panākt, lai emigranti atgrieztos Latvijā, ir radīt jaunas darbavietas.
Sabiedrība
2012. gada 16. novembris, 10:35

Godmanis: vienīgās zāles, kā apturēt iedzīvotāju aizplūšanu, ir jaunu darba vietu izveide

Jauns.lv

Vienīgās zāles, ar kurām var apturēt Latvijas iedzīvotāju pārcelšanos uz ārvalstīm, ir jaunu darba vietu radīšana, piektdien LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Godmanis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Vienīgās zāles, kā var apturēt braukšanu prom, ir darba vietu radīšana. Citu zāļu nav," sacīja Godmanis.

Viņš atzina, ka nav tādu plānu piekritējs kā Latvijā sagatavotais reemigrācijas plāns. "Domāju, ka zināmā mērā tā ir emocionāla atbilde, kad gribas ātri atrisināt jautājumu, bet viņu nevar ātri atrisināt, viņu var atrisināt tikai ar darba vietām," sacīja Godmanis.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Ekonomikas ministrija ir nodevusi sabiedriskajai apspriešanai sākotnējos priekšlikumus reemigrācijasatbalsta pasākumiem un gaidīs arī sabiedrības idejas un vērtējumu. Ekonomikas ministrs iepriekš sacīja – lai panāktu emigrējušo iedzīvotāju atgriešanos, Latvijā ir jāapkopo informācija par vakancēm, tostarp augsti kvalificētām un labi atalgotām, un jānodod tā ārvalstīs strādājošajiem iedzīvotājiem, lai parādītu, ka arī Latvijā ir iespējams atrast darbu.

Tāpat jāizveido sadarbības platforma ar tautiešu organizācijām ārvalstīs. Ir jādomā arī par papildu atbalsta mehānismu jauktajām ģimenēm, kuras izveidojušāsārvalstīs, – latviešu valodas mācīšanu, izglītības sistēmas piemērošanu.

BNS/Foto: Lita Krone/LETA