Politika
2013. gada 18. februāris, 23:27

Koalīcija vēl lems, kā tieši notiks ministru atskaitīšanās Saeimai par paveikto

Jauns.lv

Valdošā koalīcija nākamnedēļ plāno spriest par to, kā tieši notiks ikgadējā atskaite Saeimai par valdības gada laikā paveikto, kas arī būs ministru darbības izvērtējums.

Rīt valdības darba kārtībā iekļauts jautājums par Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) ikgadējo ziņojumu Saeimai par Ministru kabineta paveikto un iecerēto darbību, kas pēc izskatīšanas valdībā tiks virzīts uz Saeimu. Provizoriski Saeima šo jautājumu varētu skatīt 21.martā.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) rosinātā ministru darba izvērtēšana pamatā notiks šī ikgadējā ziņojuma kontekstā, šodien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja Dombrovskis.

Savukārt VL-TB/LNNK deputāts Imants Parādnieks uzsvēra, ka nākamnedēļ koalīcija spriedīs par šo jautājumu un, iespējams, šogad atskaite par ministru paveikto varētu "būtiski atšķirties" no iepriekšējām reizēm. Parādnieks skaidroja, ka vēl tikšot lemts, kādu šo ministru atskaitīšanos Saeima vēlētos redzēt un kādā formā šī atskaite būs.

Iespējams, ne tikai premjers ziņos Saeimai par valdības darbu, bet arī ministri varētu Saeimai atskaitīties par paveikto, bet tad sekotu debates, sacīja Parādnieks.

Kā ziņots, nacionālā apvienība janvārī pēc satiksmes ministra Aivja Roņa paziņojuma par atkāpšanos izteica aicinājumu koalīcijas partneriem veikt katra ministra un arī valdības darba novērtējumu, pēc kura neizslēdza arī citu ministru nomaiņu. Kā žurnālistiem 21.janvārī pēc koalīcijas padomes sēdes skaidroja Parādnieks, tagad esot īstais brīdis, lai veiktu šādu izvērtējumu ar mērķi uzlabot Ministru kabineta darbu. Taujāts, vai tas ir vienīgais mērķis, Parādnieks sacīja, ka tas varētu ietvert arī ministru nomaiņu.

Premjerministrs gan iepriekš paziņoja, ka negrasās izvērtēt savas vadītās valdības ministrus. Premjers uzskata, ka nacionālā apvienība pati var izvērtēt savus virzītos ministrus, taču viņš negrasās to darīt attiecībā uz valdības locekļiem. Savukārt vēlāk valdošā koalīcija vienojusies, ka ministru darbības izvērtējums būs valdības sagatavotais gadskārtējais ziņojums Saeimai.

LETA