Aicina uz Kultūras pils „Ziemeļblāzma”  atklāšanas pasākumiem
Abas dienas parka teritorijā muzicēs dažādas grupas, populāri dziedātāji un mūziķi.
Runā Rīga
2013. gada 26. aprīlis, 13:50

Aicina uz Kultūras pils „Ziemeļblāzma” atklāšanas pasākumiem

Jauns.lv

Vērienīgs pasākums svētku dienās – 4. un arī 5. maijā gaidāms Vecmīlgrāvī, kur pēc plašiem renovācijas darbiem apmeklētājiem tiks atvērta gan Kultūras pils „Ziemeļblāzma”, gan apkārtējais parks. Pasākuma dalībnieki varēs iesaistīties jautrās atrakcijās bērniem, radošās aktivitātēs, kā arī doties ekskursijā pa „Ziemeļblāzmas” pili un vērot jūru, Daugavu un Vecmīlgrāvja apkārtni no parkā atjaunotā skatu torņa, portālu Kasjauns.lv informēja Rīgas domē.

4. maijā pasākumi Ziemeļblāzmas parkā sāksies jau plkst. 10.00 ar pūtēju orķestru koncertprogrammu un defilē. Tad parka centrālajā laukumā uzstāsies bērnu vokālie ansambļi un jauniešu kori, izpildot populāras un tautā zināmas dziesmas. Vēlāk pasākuma apmeklētāji varēs baudīt vairāku grupu māksliniecisko sniegumu, bet no plkst. 16.00 dziedās Žoržs Siksna, Samanta Tīna, Andris Ērglis, Lauris Reiniks un arī grupa „Cerdo”. Plkst. 21.00 tiks iedegts Kultūras pils „Ziemeļblāzma” dekoratīvais apgaismojums.

Līdztekus aktivitātēm pils parkā pasākuma apmeklētājiem būs iespēja doties ekskursijā pa pili. Jau plkst. 11.00 notiks Kultūras pils „Ziemeļblāzma” svinīgā atklāšanas ceremonija, kurā skanēs J.Vītola pirms 100 gadiem kultūras pilij veltītā kantāte „Ziemeļblāzma”. Uzstāsies kori „Austrums”, „Sonore”, „Swedbank” koris, kā arī Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” un solists Jānis Apeinis. Arī pils kamerzālē paredzēta muzikāla programma ar koru, vokālo ansambļu, dīdžeja un J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studentes, solistes Kristīnes Žagotas uzstāšanos.

Savukārt 5. maijā jau no plkst. 12.00 parkā muzicēs gan pūtēju orķestri, gan džeza, vokālās un deju grupas, kā arī solisti Markuss Riva, Jenny May, Ieva Kerēvica un Daumants Kalniņš. Koncertu klausīties varēs arī pils kamerzālē, bet lielajā zālē būs iespēja vērot Rīgas Baleta teātra sniegumu. Tāpat pils telpās apmeklētāji varēs iesaistīties dažādās radošajās darbnīcās un turnīros, kā arī skatīties filmu par pils rekonstrukciju. Pils parkā varēs iesaistīties spēlēs un rotaļās, vērot improvizācijas teātra priekšnesumus, piedalīties sportiskās aktivitātēs un aplūkot pils apkārtni no atjaunotā skatu torņa.

Karlīna Timofejeva, Foto: Publicitātes

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību