Lūdz palīdzību kaķēnam Pelēcītim, kuram uzkrita liels koks. FOTO
Smagi traumēts kaķēns Pelēcītis, kuram virsū uzgāzies lūstošs koks, lūdz cilvēku palīdzību. Lai minka atveseļotos, viņam nepieciešama dārga ārstēšana.
Sabiedrība
2013. gada 3. maijs, 21:48

Lūdz palīdzību kaķēnam Pelēcītim, kuram uzkrita liels koks. FOTO

Jauns.lv

Cilvēku palīdzība nepieciešama kaķēnam Pelēcītim, kuram uzkritis liels koks. Minka zem uzkritušā koka pavadījis ilgu laiku un tagad viņam nepieciešama ārstēšana, kurai nepietiek līdzekļu. Dzīvnieku aizsardzības biedrība „Trīnīte” lūdz ziedojumus Pelēcīša ārstēšanai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dzīvnieku aizsardzības biedrības „Trīnīte” pārstāve  Luize Eglīte Pelēcīti atrada sāpēs guļošu, piespiestu pie zemes. Viņam virsū bija uzgāzies liels koks. Pelēcītis steidzami tika atbrīvots un nogādāts pie veterinārārsta, kurš konstatēja, ka runčukam, visticamāk, ir traumēts mugurkauls, kā arī, iespējams, iekšējie orgāni. Staigāšana sagādā sāpēs, pakaļkājiņas un astīte lāga negrib klausīt. Neviens nezina, cik ilgi Pelēcītis zem koka, piespiests pie zemes,  bija nogulējis. Pelēcītim tika iedota pretsāpju pote un sistēma, jo Pelēcītis jau bija sācis atūdeņoties, Kasjauns.lv informēja dzīvnieku aizsardzības biedrība „Trīnīte”.

Pašreiz Pelēcītis atrodas zinošu vetārstu rokās Rīgā. Viņam tika veiktas pilnas asins un urīna analīzes, sonogrāfs, lai noskaidrotu, kas notiek ar iekšējiem orgāniem, rentgens, lai zinātu, cik smagi ir traumēts mugurkauls un kādu ārstēšanu nozīmēt. Tomēr ar to izrādījās par maz, lai uzstādītu pilnu diagnozi un saprastu, kāpēc pakaļkājiņas ir stīvas un urīnpūslis neiztukšojas tā, kā tam vajadzētu, tādējādi Pelēcītim radot lielas sāpēs un diskomfortu. Vetārstu ieteikums - veikt Pelēcītim magnētisko rezonansi, kas izmaksā aptuveni 250 latus.

„Trīnīte” vēršas pie visiem labajiem cilvēkiem, kuriem nav vienaldzīgs nelaimē  nonākušu dzīvnieku  liktenis un lūdz ziedojumus, lai Pelēcītis atkal varētu tikt uz savām četrām ķepām. Izmeklējumu un ārstēšanas izdevumi nav mazi (veterinārās klīnikas stacionārs diennaktī izmaksā astoņus latus, rentgens – 25 latus, ultrasonogrāfija – 26 latus, analīzes – ap 25 latus, magnētiskā  rezonanse – 250 lati plus medikamenti un, iespējams, operācija, ārstnieciskie konservi „Hills” - 1,30 lati kārbiņā).

Pelēcītim var palīdzēt pārskaitot ziedojumus uz dzīvnieku aizsardzības biedrības bankas kontu:

Dzīvnieku aizsardzības biedrība „Trīnīte”

AS SEB BANKA

LV40UNLA0050018620445

Reģ. Nr.40008190018

SWIFT kods: UNLALV2X

Mērķis – Pelēcītim

Ziedojumus no ārzemēm var pārskaitīt caur Pay Pal, piesaistītais e-pasts: biedriba.trinite@inbox.lv.


Kasjauns.lv/Foto: dzīvnieku aizsardzības biedrība „Trīnīte”