Pret Ekonomikas Ministrijas valsts sekretāru Pūci sākta disciplinārlieta
Lai arī disciplinārlieta ierosināta pirms nedēļas, oficiāli apstiprināt tās ierosināšanu ministrijas amatpersonas raidījumam atteikušās.
Sabiedrība
2013. gada 5. maijs, 22:36

Pret Ekonomikas Ministrijas valsts sekretāru Pūci sākta disciplinārlieta

Jauns.lv

Ekonomikas ministrijā (EM) ierosināta disciplinārlieta, kurā vērtēs ministrijas valsts sekretāra Jura Pūces rīcības likumību, šovakar vēsta LTV raidījums "de facto".

Kā vēsta raidījums, disciplinārlieta saistīta ar obligātā iepirkuma kvotu izsniegšanas un pagarināšanās sistēmas auditu, kuru ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts uzdevis veikt pērn vasarā, taču iepirkums ar kavēšanos noticis tikai vēlu rudenī. Iepirkuma organizēšanas procesā, iespējams, atklāta interešu konflikta situācija, tāpēc izveidota disciplinārlietas izmeklēšanas komisija.

EM valsts sekretāram nesaskaņas ar nozares ministru bijušas jau vairākkārt. Tā vēl martā valdībai bija jālemj par rosinājumu Pūci rotēt darbā uz Satiksmes ministriju (SM), jo kā savulaik klāstīja Pavļuts, abas puses esot bijušas vienisprātis, ka nebūtu produktīvi turpināt sadarbību. Tomēr rotācija izpalika, jo Pūce piedāvātajai amatu maiņai nepiekrita.

LETA, Foto: Ieva Lūka/LETA